Încă n-a apucat să ia bacalaureatul, însă titlul de designer vestimentar la început de cale l-a luat cu siguranță. Mădălina Isac este elevă în clasa a XII-a, și are deja un brand de haine pe care le creează sau personalizează. Le poartă cu drag atât ea, cât și colegii sau prietenii și orice apariție a tinerei se face remarcabilă grație ținutelor sale unice. Ne-a dezvăluit cum le face și ce planuri are.

Cum a devenit „Uragan Artistic”

„Studiez la Liceul Teoretic Republican „Aristotel”, iar recent am avut oportunitatea să urmez „School of Fashion Design”, un curs la ZipHouse. Am primit sfaturi referitor la crearea brandului meu „Divine _s _Art”, care era deja la un început de cale. Îmi cream haine sau le accesorizam după stilul meu deoarece mă plictiseau cele cumpărate. În scurt timp am devenit un „Uragan Artistic” cu blugi pictaţi cu acril, cardigane scrise cu graffiti şi bocanci cu ilustraţii”, recunoaște Mădălina.

Cum a inventat „Divinezed Jeans”

„Blugii reprezintă o piesă vestimentară atemporală, plus îi poţi purta la un outfit casual, dar totodată pot servi şi ca ţinută pentru un event mai special. Anul acesta în tendințe au revenit Pentru că momentan gecile de jeans pictate, iar spiritul meu revoluţionar a creat „Divinezed Jeans” – o colecție de blugi personalizați care vor atrage cu siguranță orice privire. Până acum am „divinizat” vreo 70 de perechi deja…”, spune mândră liceeana.

Cum alege ce să transforme

„Cam 4 sau 5 perechi de blugi din garderoba mea suportă transformări anul împrejur. Ador fiecare pereche de blugi pe care îi creez, pentru că am tendinţa să ii fac unici, deci fiecare pereche de pantaloni are un design particular, o ilustraţie specifică, o părticică din spiritul meu artistic… E foarte greu să spun că una îmi place mai mult decât alta. Nu-mi pun limite nici la culori, mai mult am mereu tendinţa de a le combina şi de a creea noi nuanţe”, ne-a mai spus Mădălina Isac.

Cum și de unde se inspiră

„Dintre Skinny și Boyfriend eu aleg blugii anilor `80. Cred că blugii trebuie aleşi după tipul taliei. Eu nu cred că pot spune că am un anume fel de blugi în garderobă – toți blugii mei au un design personalizat. Eu creez și gata. Nu urmăresc tendințe, nu divinizez designeri… Ştiu că sună ciudat sau incorect, dar prefer ca inspiraţia mea să nu fie influenţată de unele tendinţe impuse sau caracteristice sezonului”, recunoaște tânăra.

Cum a creat colecția prezentată colegilor

„Idea unei prezentări de colecție a venit spontan, așa că am lucrat o săptâmână la 15 perechi de blugi. Visam că sunt urmărită de jeanşi şi pensule, dar într-un final am rămas mulţumită de rezultat, odată cu ovaţiile colegilor mei. A fost prima mea apariţie în public, deci cu emoții foarte mari, mai ales că eram la mine în liceu, printre colegii mei. Cred acum și mai mult că blugii personalizați pot deveni o piesă vestimentară must have în garderoba oricărui teenager sau youngster”, ne declară Mădălina.

Cum vede viitorul ei „denim”

„Nu mi-e frică de critici sau că voi fi judecată. Am curajul de a purta cu mândrie o pereche de „Divinezed Jeans” chiar şi la o nuntă autentică. Încurajez lucrul manual, căci fiecare pereche de blugi o creez handmade, fără aplicaţii sau accesorii. Sunt în căutarea unei universităţi unde să pot face Design Vestimentar pe bune și să-mi urmez pasiunea. Iar în câțiva ani sper să deţin un atelier şi brandul „Divine_s _Art” să devină unul cu acte în regulă”, mai spune optimistă tânăra creatoare de haine.