Designera industrială, Holly Grounds, a creat ambalaje pentru fideaua de pregătire rapidă care, odată la contactul cu apa fierbinte se dizolvă și se transformă în sos. Ambalajul este realizat din plastic bio, comestibil, fără gust și pe bază de amidon. 

Sursă: vc.ru

Designera menționează că ambalajul nu afectează gustul și nici textura tăițeilor.

Conform spuselor Grounds, în ambalajul obișnuit de la fidea este mai mult plastic, decât produs de bază, pe lângă astea sunt și condimentele ambalate în plastic.

Ambalajul solubil va influența mult la reducerea plasticului din viața cotidiană. Condimentele sunt deja adăugate în ambalaj încă în stadia de producere, menționează Holly.

Sursă: vc.ru

„Ingredientele necesare se amestecă și se încălzesc până acestea nu capătă textura necesară. Următoarea etapă este adăugarea condimentelor și aromatizatorilor, după care masa obținută se toarnă în formă și se lasă pentru 24 de ore”, povestește Grounds.

Mai târziu, fideaua este împărțită în proporții egale și ambalată. Ulterior, fideaua deja ambalată este pusă într-o pungă acoperită cu ceară.

Sursă: vc.ru

Holly spune că proporționarea va ajuta la reducerea resturilor alimentare. Mai mult decât atât, această fidea se prepară cu un minut mai rapid decât cea standart.

Sursă: vc.ru