Eleganță, rafinament și mult stil – acestea ar fi cuvintele cheie prin care s-ar caracteriza colecția unicei creatoare de pălării din Republica Moldova care a cucerit definitiv publicul la Romanian Fashion Philosophy București. Iuliana Chiroșca a primit nenumărate aprecieri în cadrul evenimentului de modă, desfășurat în capitala României weekend-ul trecut. Colecția primăvară-vară 2019  a fost intitulată „Fluturi in Stomac” și de bună seamă – i-a trezit tuturor!

JA/SS -2019 „Fluturi in Stomac” by Iuliana Chiroșca

„Colecția întărește conceptual, imaginea de femeie elegantă, senzuală, echilibrată – așa cum îmi place să o prezint de fiecare dată. Piesele colecției reprezintă femeia împlinită, sigură pe forțele ei, însă nu e vorba despre „feminism”. „Fluturi in Stomac” traduce, de fapt, mesajul meu despre femeia pe care aș prefera să o văd pe viu, una care știe să schimbe o roată perforată, dar nu o va face pentru ca asta ține de îndemânarea și obligațiile unui bărbat; Femeia înțeleaptă care nu va pretinde la drepturile și libertățile lui, ea nu-i va lua puterea și nu-și va atribui titluri strict masculine, pentru că știe să facă o delimitare de gen. Ea este ființa puternică, moral și nu fizic, cea care îl va susține și îl va potența sa aducă „mamutul în peșteră” fără frica. Ea nu-l va inhiba și nu-i va tăia aripile pentru că înțelege că fiecare se supune benevol nu forțat”, spune creatoarea colecției, Iuliana Chiroșca.

JA/SS -2019 „Fluturi in Stomac” by Iuliana Chiroșca

Filosofie și echilibru, în același timp

„E un fel de filosofie în pălăriile mele, un echilibru care de altfel se citește și din limbajul vestimentar în care am decis să scot această colecție pe podium. Acolo veți găsi ținute care abundă de sexualitate dar nu intoxică, din motiv că sunt corect „servite”. Fustele transparente care lasă frumos coapsele la vedere au răsunat destul de provocator și au ridicat testosteronul masculin, dar l-au ținut la limita normalului prin partea superioară foarte formală care a constat din sacouri. Acestea au insistat să descopere cât mai puțin din suprafața corpului”, mai spune designerul de pălării.

Menționăm că hainele în care au defilat modelele aparțin deasemenea unei creatoare din Republica Moldova. Este vorba despre noua colecție Privilege Tuxedo, creată de Cristina Cujba. Iuliana Chiroșca a fost apreciată mult pentru imaginea completă și complexă pe care a scos-o pe podiumul de la București. Creatoarea moldoveancă a fost îndelung aplaudată și a primit o doză extraordinară de inspirație și energie pentru viitoarele colecții ce le are deja în plan.

JA/SS -2019 „Fluturi in Stomac” by Iuliana Chiroșca

Vezi și: În trecut colege la FISC, astăzi designeri talentați. Două creatoare de modă de la noi s-au unit într-un duo de excepție

Foto: X Media-Studio