Le-am admirat recent fetița, pe micuța Ruxanda care s-a făcut deja fată mare și deșteaptă, și nu încetăm să ne mirăm ce familie frumoasă au. Aliona Triboi și Ghenadie Gâlcă sunt „motorașii” care aleargă zilnic, de la Teatru la concerte și fuga la comoara de acasă – familia. Despre aceasta, Aliona Triboi are doar cuvinte de tadrețe și gingășie, mai cu seamă că fericirea lor este alimentată continuu de încă o frumoasă așteptare – al doilea copil.

„Familia este cel mai important lucru din viața mea… și se pare că și pentru Ghenuț (Actorul Ghenadie Gâlcă, soțul artistei) la fel, pentru că discutăm destul de des despre asta, conștientizăm zilnic câte bucurii ne aduce familia și cât de bine ne simțim împreună. Cel mai bun mod de a ne relaxa, de a discuta, de a ne veseli este în familie. Credem că avem o familie frumoasă, așa cum mi-am dorit-o mereu, ba chiar mai frumoasă decât mi-aș fi putut imagina, care învață constant să facă anumite lucruri mai bine, să gestioneze lucrurile din ce în ce mai organizat, să găsească cât mai mult timp să să-l petreacă împreună. Suntem uniți, veseli și dinamici – cred că în asta și este armonia care ne caracterizează”, ne spune Aliona Triboi.

Ruxanda Gâlcă: „Noi cu Lala (bunica, mama Alionei) împreună, facem o echipă buna”

„Cred că cea mai importantă experiență și eveniment pentru anul ăsta este venirea pe lume a bebelușului, pe care îl așteptăm cu toții cu mare nerăbdare și speranța că va fi la fel de frumos și spiritual ca și Ruxanda. Ea a intuit din start că va fi fetiță și știa exact ce-și dorește. Atât ea cât și noi suntem emoționați și nerăbdători să apăra „minunea””, ne-a comunicat plină de emoții, în exclusivitate, artista.

Vine nesomnul – deja toată familia e conștientă de asta

„Noi ne-am dorit un al doilea copil și speram să se întâmple cât de curând, pentru că Ruxi deja este destul de mare și ascultătoare, conștientă și înțeleaptă, astfel încât să vina timpul pentru cel de-al doilea copilaș. Sinceră să fiu îmi este dor de a mai avea încă o perioadă frumoasă de alăptat, giugiulit, gângureli, vorbire păsărească și miros de lapte. Deși este o perioadă destul de grea pentru mame și plină de nesomn, este și una tare frumoasă.
De fapt fiecare copil este o mare fericire și binecuvântare de la Dumnezeu – căruia Îi mulțumesc pentru că ne iubește”, ne-a mai spus actrița și solista trupei „Provincialii”.

„Mamă… la pătrat”

„Nu știu cum va fi – și eu sunt curioasă, ținând cont de activitatea tumultoasă și dinamică pe care o avem ambii. Cred că ne vom descurca destul de bine, acum că avem mai multă experiență și înțelepciune – ne va fi mai simplu, deși trebuie să ținem mână pe puls și în cazul Ruxandei. Și noi suntem nerăbdători să aflăm, iată de ce vom veni cu un răspuns mai elocvent după o perioadă când vom vedea și noi cum e cu doi copii”, declară viitoarea mamă „la pătrat”.

9 ani de Provincialii nu se uite ușor

„Sper să mă ajute Dumnezeu să închei cu bine luna august și septembrie, cu toate evenimentele programate, apoi va urma frumoasa perioadă de pregătire a maternității, tot felul de cumpărături, bavețele, scutece etc. În paralel pregătesc piese noi cu care voi veni în scurt timp. După naștere vom mai vedea, voi relua activitatea la teatru și în trupa Provincialii din care fac parte de 9 ani și sper să mai apară noi provocări – cum fără ele? Cred că m-am copt deja și am destul de mult curaj și experiență în care să mă aventurez”, ne-a spus încrezătoare Aliona.

Trei reguli de maternitate ale Alionei Triboi:

„Nu am neapărat niște reguli de care mă țin dar încerc să:
  1. Alimentez copilul cât mai sănătos și divers posibil.
  2. Încerc să fiu cât mai aproape și cât mai mult timp lângă copilul meu, să-i simt pulsul, inima, gândul, să știu din ce aluat e făcut și unde trebuie corectate anumite nuanțe de comportament. Încerc și sper că reușesc să mențin echilibrul în educație – care este pilonul de bază în educația unui copil.
  3. Copilul este întotdeauna primordial și necesitățile lui la fel.

Am mai degrabă niște reguli pe care nu le fac în raport cu copilul:

  1. Nu dăm copilului gad-geturi… sau dacă se mai întâmplă astfel de „accidente” sunt de scurtă durată și extrem de dozat.
  2. Nu tolerăm răsfățul exagerat – când simțim că se întrece limita, luăm măsuri. Copilul trebuie iubit, înțeles, ascultat dar nu răsfățat peste măsură. Echilibrul după mine, este calea corectă în relația cu copilul.
  3. Sperăm că vom reuși să creștem copii buni, oameni calitativi, de care să fim mândri.
  4. Nu lăsăm lucrurile nerezolvate, chiar dacă ne-am supărat unul pe celălalt, întotdeauna ne împăcăm înainte de culcare și ne dăm pupicurile de noapte bună.
  5. Copilul trebuie să facă concluziile de rigoare dintr-o experiență mai puțin plăcută sau o discuție mai categorică cu părinții, dar să nu rămână cu ideea că nu este înțeles.”

Ținute: PARUBINA

Foto: Nata Eftene

Distribuie articolul: