Bucăți dintr-o rachetă S-300 au fost găsite în satul Chițcani, raionul Căușeni, după cum a informat vicepreședintele Comisiei Unificate de Control, conform sursei regionale de știri.

Oleg Beliakov, vicepreședintele Comisiei Unificate de Control, a menționat că autoritățile au intervenit imediat la fața locului.

În urma primelor informații, nu au fost raportate victime sau daune materiale. Racheta a aterizat într-o grădină, iar focosul acesteia a pătruns în sol fără a exploda.

La această etapă, nu este clară originea obiectului identificat și nici nu se confirmă din surse independente traiectoria acesteia.

Președintele țării a declarat că nu se cunoaște despre rachetă: „Deocamdată nu avem o informație concretă ca să înțelegem de unde zbura această rachetă”, a declarat Maia Sandu.

Am aceeași informație ce a zis instituțiile noastre. Este clar că nu putem verifica la fața locului ce s-a întâmplat, pentru că a avut loc pe teritoriul regiunii transnistrene unde instituțiile noastre nu pot să investigheze ce s-a întâmplat, dar totul a avut loc din cauza războiului. Rachetele cad pentru că este război în Ucraina, dar războiul l-a început Rusia, acest lucru este clar.

Distribuie articolul: