Despre părul Mariei Dragomiroiu chiar se poate spune că este cartea ei de vizită. Interpreta de muzică populară se poate lăuda cu o podoabă capilară excepțională, de care îngrijește singură, fără a apela la specialiștii în domeniu. Cum îl spală, tunde, vopsește și ce mască îi face, a dezvăluit chiar ea pentru click.ro.

Maria Dragomiroiu (65 de ani), celebra cântăreaţă de muzică populară de peste Prut, acordă o atenţie deosebită podoabei capilare, lungă de aproape un metru. Nu a fost niciodată la coafor, iar părul tăiat refuză să îl arunce la coşul de gunoi. Solista are şi un ten impecabil, însă foloseşte doar creme româneşti, iar în fiecare seară se demachiază. Micile ei trucuri de înfrumuseţare sunt la îndemâna oricui.

Maria Dragomiroiu a dezvăluit că n-a trecut niciodată pragul unui salon: „Singură mă aranjez, părul este aşa lung, cum să mă duc să-l spăl într-o chiuvetă la un salon, nu are cum, nu se spală bine! Eu ştiu ce îi trebuie şi trebuie să am loc, apă curgătoare multă, cu duşul, să îl simt eu la mână că este foarte bine limpezit şi ştiu când e gata. Odată, acum mai mult de 15 ani, într-o emisiune a Mihaelei Rădulescu, am spus că atunci când mi-a căzut foarte mult părul, nu l-am putut opri decât spălându-l cu săpun de casă, şi făcând un tratament cu ou, ulei de ricin şi ulei de măsline, amestecate şi date pe păr. Asta am făcut acum 15-20 de ani. Acum nu mai e aşa pentru că nu puteam să merg cu săpunul de casă peste tot pe unde am fost prin lumea asta mare, că nu puteam să trec de vamă, aş fi avut probleme, dar nu mi-a mai trebuit. Părul s-a redresat”.

Totodată, interpreta a mai povestit că îl spală o singură dată pe săptămână, iar tehnica ei este una simplă, pe care o foloseau mamele și bunicile noastre de secole:

„De ani de zile mă spăl o dată pe săptămână cu şampon şi cu  balsam, dar eu ştiu cum trebuie. Îl spăl în lighean, fără să îl încurc, mai mult îl mângâi, îl spăl doar de sus în jos, arunc apa, pun altă apă şi iar dau cu şampon, nu foarte mult, dar să se facă spumă şi cu spuma aia doar îl frec cu blândeţe de sus în jos, de la rădăcina spre vârf şi dau cu apă cu spumă şi tot aşa, iar arunc apă şi apoi mă  clătesc foarte bine cu duşul până simt că este foarte bine clătit. Apoi îi pun balsam, tot în lighean, cu puţină apă îl omogenizez foarte bine”

Până și de vopsitul părului se ocupă singură: o face o dată pe lună și îi ia doar 5 minute. „De vopsit tot singură mă vopsesc, în 5 minute, doar la rădăcină, atâta durează. Mă vopsesc cu aceeaşi vopsea de vreo 15 ani, de când am descoperit-o. Este cea mai accesibilă şi cea mai bună cantitativ, este dublă faţă de toate. O iau de la en gross, câteodată iau 20 de tuburi, îmi ajunge un an. Mă vopsesc cam o dată la o lună”, mai dezvăluie artista.

„Nimic. Doar iubirea! Niciodată nu îmi arunc părul în chiuvetă sau în toaletă, cum fac alţii, din păcate. Nu e vorba de superstiţie, e vorba de iubire! Cum să arunc în gunoi, la mizerie, părul care mi-a adus atâta popularitate, faimă, bucurie? Mă simt bine când este spălat, mă simt admirată! Cum să arunc părul meu la gunoi? Îl strâng, îl fac păpuşele mici, îl duc acasă şi o dată la o lună, îl tai pe iarbă. Părul nu se degradează foarte repede, degeaba l-aş arunca pentru că îl ia vântul, îl tai mărunt, am această plăcere, să tai acele păpuşele din părul meu cu foarfeca mărunt şi îl arunc în grădină, prin iarbă, oriunde, să fie în aer liber”, explică Maria Dragomirouiu.

Voi cum aveți grijă de părul dumneavoastră?

Sursa: click.ro.