O adolescentă 18 ani a devenit una dintre cele mai tinere persoane găsite vinovate pentru infracțiuni de terorism în Marea Britanie. Fata a fost condamnată la închisoare pe viață. Potrivit  The Guardian, Safaa Boular făcea parte dintr-o celulă teroristă din Londra și a planificat un atac cu grenade și arme de foc asupra British Museum, alături de partenerul ei.

Tânăra a fost surprinsă în timp ce punea la punct atacul împreună cu mama și sora ei. Cele trei femei foloseau un limbaj codat, inspirat din povestea „Alice în Țara Minunilor”.

În timpul discuției, Safaa Boular i-a spus mamei că „știe câteva rețete pentru torturi delicioase, numai bune pentru o adevărată petrecere britanică”.Răspunsul primit de la sora ei a fost: „Ți s-ar putea spune Pălărierul Nebun, pentru că ai o coafura nebunească”. Mama le-a spus: „Va fi districtiv”.

Oamenii legii au descifrat aceste coduri și au stabilit că ar fi fost vorba de pregătirea unui atac cu grenade, iar adolescenta urma să fie pionul principal în acest atac terorist.

Safaa este căsătorită cu un jihadist, în vârstă de 32 de ani, iar cei doi plănuiau să se sinucidă împreună într-un atac cu centură explozivă.

Distribuie articolul: