Cine nu respectă bunele maniere este judecat. Cu un astfel de generic elevii clasei a 2-”B” de la liceul teoretic ”Principesa Natalia Dadiani” au impresionat juriul, dar și pe cei prezenți. Mofturica – fetița care nu respectă nici o regulă de bune maniere a fost adusă în fața unui judecător pentru a i se explica importanța acestora.

Rând pe rând, martorii – curățenia, politețea și respectul, după ce jurau pe biblia, cartea de bune maniere, îi aduceau diverse argumente Mofturicăi pentru a fi un copil manierat. ”Orice copil e frumos, dacă e politicos”, ”bunele maniere tu le învață, doar așa vei reuși în viață”, sunt doar unele dintre sfaturile oferite de martori.

”O adevărată lecție de respect și de bune maniere au dat dovadă elevii liceului nostru. Sunt foarte talentați și ne mândrim cu ei. Noi le amintim mereu regulile scrise la intrarea în liceu, dar este bine venită o astfel de activitate deosebită pentru ca ei să înțeleagă și mai bine importanța lor”, a menționat directoarea liceului, Ana Gheorghița.

Directorul Centrului ”ABeZe”, Dorina Arsene, a mulțumit profesoarei Daniela Devder care a gândit un mod deosebit de a le spune elevilor cât de importante sunt regulile de bune maniere. „Am avut parte de un spectacol impresionant, cu un decor plăcut, cu niște copiii foarte talentați care au jucat perfect rolurile. Vă mulțumim.”

Prezentă la eveniment, Elena Vorotneac, șef secția Informare și Relații cu Comunitatea a menționat: ”Liceul cu profil teatral și de data aceasta a întrecut așteptările noastre prin prezentarea unui excelent spectacol prin care se promovează bunele maniere, fiecare copil fiind pus în valoare. Învățătoarea a reușit, prin umor și teatralizare, joc și cântec, să sensibilizeze spectatorul. Iar copiii, la rândul lor, au dat dovadă de talent, charismă și înaltă responsabilitate. Pe această cale, în numele echipei DGETS aduc mulțumiri pentru implicare părinților, dnei director Ana Gheorghița și tuturor actanților acestui proiect”.

Amintim, că Centrul de dezvoltare personală ”ABeZe în colaborare cu Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei Chișinău organizează în perioada 27 octombrie – 29 noiembrie campania de informare „Copiii respectă bunele maniere”, ediția a II-a, unde sunt implicate 4 licee.