Peste 73% dintre femeile din R. Moldova au suferit pe parcursul vieții de o formă de violență în familie. De altfel, potrivit Centrului de Drept al Femeilor, fenomenul s-a agravat în perioada pandemiei, iar femeile sunt îndemnate să nu suporte violența în tăcere.

În acest context, a fost realizat un spot video dedicat sensibilizării opiniei publice și prin care victimele violenței sunt informate că pot apela gratuit pentru a beneficia de suport emoțional și servicii de consiliere juridică: 0 800 80 000.

Potrivit datelor CDF, de la începutul anului, 568 de femei au solicitat asistența instituției, față de 435 de femei care au apelat în aceeași perioadă a anului trecut. Doar în luna mai, în perioada carantinei, numărul victimelor violenței în familie care au solicitat asistență a fost dublu față de media lunară.

Spotul social este realizat în contextul campaniei internaționale „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”, care se desfășoară anual în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie.

Agora:md 

Distribuie articolul: