Super delicioase și aspectoase, nucile umplute tronează pe masa de sărbătoare. Aluatul este unul clasic, iar crema se face simplu și ușor. Tot ce îți trebuie este o formă specială. 

Ingrediente

Aluat:

– 1 ou

75 gr unt topit și răcit

– 75 ml lapte dulce

– 50 gr zahăr

– 1 linguriță vanilie

– 1 praf de sare

– 1/2 linguriță amoniac stins în zeamă de lămâie

– 300 gr făină

Crema:

– 2 ouă

– 150 gr zahăr

– 150 gr unt

– 100 gr ciocolată

– 2 lingurițe esență de rom

– 2 linguri nuca măcinată fin

Mod de preparare

Aluat: Se mixează ouăle întregi cu zahărul și un praf de sare până se umflă și se albesc. Se adaugă untul topit, laptele, vanilia, amoniacul stins în zeamă de lămâie. Se adaugă treptat făînă și se frământă puțîn până aluatul devine ferm și nelipicios. Se pune în folie de plastic și se lasă la frigider până se pregătește crema.

Crema: Se mixează ouăle întregi cu zahărul pe baie de abur până se îngroașă. Se adaugă apoi ciocolată mărunțită și untul tăiat cuburi mici. Se omogenizează bine crema. Se ia de pe foc. Se adaugă esență de rom și nucile. Se lasă crema la răcit, apoi se pune la frigider.

Se scoate aluatul din frigider, se încinge aparatul sau formă de nuci, se unge cu puțîn ulei. Se formează mici bile de aluat și se pun în formă. Se coc bine pe ambele părți.

Cojile de nuci răcite se curată pe margini de excesul de aluat. Resturile se mărunțesc și se pun în cremă. Se umplu apoi cojile de nuci cu crema și se unesc două câte două. Se pun la rece să se frăgezească și se păstrează în frigider.

Sursă: bucataras.ro

Distribuie articolul: