Menținerea unghiilor sănătoase, frumoase, dar și care arată la modă, nu trebuie să fie costisitoare sau consumatoare de timp. Totul poate fi mult mai ușor. Urmează aceste sfaturi și cu siguranță vei impresiona cu unghiile tale puternice și frumoase. 

Da, chiar nu este ușor să ai unghii lungi și puternice, însă nu este imposibil. Îngrijirea regulată a acestora are ca rezultat unghii sănătoase!

Se spune că unghiile sunt cartea noastră de vizită, astfel femeile au fost preocupate încă din antichitate de îngrijirea manichiurii lor, apelând la diferite trucuri pentru a-și menține manichiura mai puternică și mai lungă.

Dacă nu-ți dorești să petreci ore în saloanele de manichiură, află cum să obții o manichiură perfectă la tine acasă, cu produse care se găsesc în orice bucătărie.

Deci iată 9 sfaturi: 

Zeamă de lămâie

Vitamina C este considerată substanța minune când vine vorba despre unghii. Tot ce trebuie să faci este să tai o felie dintr-o lămâie și să-ți freci ușor unghiile cu ea timp de cinci minute, cel puțin o dată pe zi. Clătește cu apă caldă după ce ai terminat. Unghiile tale vor crește mai mult, vor deveni mai puternice și, de asemenea, le vei menține curate și igienizate. 

Hidratează cuticulele

Cuticulele sunt importante. De aceea, trebuie să avem o mare grijă la ele. Dacă le tai prea mult înapoi sau le împingeți prea agresiv, le deteriorezi. Asta, la rândul său, vă lasă patul unghial deschis la infecție. Ca parte a îngrijirii obișnuite a unghiilor pentru a menține unghiile sănătoase, Kleinsmith recomandă hidratarea cuticulelor. Astfel, nu trebuie nici măcar să le împingi sau să le tai. Fii conștient de semnele de infecție, inclusiv roșeață, durere, umflare și chiar puroi în cuticulele și pielea din apropiere. Consultă un medic pentru ajutor în tratarea oricărei infecții.

Ulei de cocos

Uleiul de cocos este plin de vitamina E, fiind o sursă excelentă de antioxidanți. Masează-ți unghiile cu ulei cald din nucă de cocos în fiecare seară înainte de culcare și vei vedea rapid diferența. Acest ulei favorizează creșterea unghiilor și le va face să arate mult mai sănătoase. 

Curățarea cu o perie specială pentru unghii

Multe femei riscă să se infecteze cu curățarea riguroasă de sub unghii folosind unelte lungi și ascuțite, atât acasă, cât și în timpul manichiurii. Acest tip de îngrijire agresivă a unghiilor este o ușă deschisă către infecțiile bacteriene sau fungice. În schimb, folosiți ușor o perie de unghii specială pentru unghii sănătoase.

Mănâncă multă verdeață

Legumele verzi, în special spanacul, sunt pline de acid folic și vitamina B9, care ajută la creșterea unghiilor și le face mai puternice. O porție de verdeață pe zi te va ajuta să obții unghii mai lungi, care nu se vor rupe atât de ușor. 

Cojile de ou

Potrivit peroz.ro, cojile de ouă sunt o sursă importantă de calciu, benefică pentru întărirea unghiilor. Păstrează cojile ouălelor atunci când gătești, apoi pisează-le până se formează o pastă. Aplică pasta pe unghii și las-o să acționeze câteva minute. Vei avea în scurt timp unghii mai lungi și mai puternice. 

Poartă mănuși pentru vase

Cufundarea frecventă a mâinilor în apă fierbinte și săpun pentru a spăla vasele poate slăbi chiar și unghiile puternice, mai ales pentru că acest proces le usucă împreună cu restul pielii de pe mâini. Îngrijirea de protecție a unghiilor necesită purtarea mănușilor pentru a vă proteja mâinile în timp ce spălați vesela. 

Ulei de măsline

Dacă unghiile tale se exfoliază des, atunci uleiul de măsline este cel mai bun remediu naturist. Acesta ajunge ușor în stratul interior al unghiilor tale, le calmează și le hidratează în profunzime. De asemenea, ajută la circulația sângelui și la creșterea unghiilor. Încălzește puțin ulei de măsline și masează-ți ușor unghiile și cuticulele timp de aproximativ cinci minute. Acoperăți mâinile cu mănuși și lasă uleiul să acționeze peste noapte. 

Mierea

Mierea ajută la combaterea bacteriilor și infecțiilor și te poate ajuta să-ți menții unghiile și cuticulele hidratate. Amestecă două linguri de miere și câteva picături de zeamă de lămâie, apoi folosește pasta pentru a-ți masa unghiile. Lasă substanțele să acționeze timp de 15-20 de minute, apoi clătește cu apă călduță din abundență.

Tu cum îți protejezi unghiile?  

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

 

Distribuie articolul: