În prima lună a verii, căpșunile sunt fructele noastre favorite. Fie că le consumăm în stare proaspătă, fie facem dulceață pentru iarnă, fie… facem un desert ușor, simplu și delicios. Iar în această lună de vară, ar trebui să profităm din plin de fructele de sezon. Iar căpșunile sunt fructele foarte delicioase și pot fi preparate în multe feluri.

De ce ingrediente ai nevoie?

Brânză de vaci fără grăsimi – 500 g
Iaurt natural – 150 g
Lapte 1% – 50 ml
Căpșuni – 300 g
Suc de lămâie – 1/2 bucată
Coaja de lămâie – 1/2 bucată
Gelatina – 10 g
Apă – 40 ml
Îndulcitor – după gust

Mod de preparare:
Înmuiați gelatina în apă rece. Adăugați coaja și sucul de la ½ lămâie, vanilină, iaurt, îndulcitor la brânza de vaci și amestecați bine.
Se fierbe laptele, se ia de pe foc. Stoarceți apa din gelatină și diluați-o în lapte fierbinte până se dizolvă complet. Adăugați lapte gelatină în masa de caș și amestecați bine.
Spălați căpșunile, lăsați să se scurgă. Pentru umplutură vor fi necesare aproximativ 150 g de căpșuni, 50 g pentru sos și 100 g pentru decor.
Se toarnă aproximativ jumătate din masa de brânză, se pun jumătățile de căpșuni și se toarnă masa rămasă. Se da la frigider 6-8 ore, de preferat peste noapte.
Înainte de servire, pregătiți sosul amestecând căpșunile cu îndulcitor într-un blender. Se strecoară sosul printr-o strecurătoare pentru a îndepărta oasele. Scoateți terina din frigider, coborâți-o în apă fierbinte pentru câteva minute, tăiați cu grijă de-a lungul marginii cu o lamă de cuțit, răsturnați-o într-un vas potrivit și scuturați-o ușor.

Se toarnă sosul peste terină, se ornează cu căpșuni și se servește.

Distribuie articolul: