Află trucul de a face căpșunile să reziste mai mult timp. Sunt foarte delicioase, dar nu rezistă mult! Astăzi vă spunem cum să păstrați căpșunile pentru ca acestea să reziste mai mult și să aibă un gust delicios.

Căpșunile sunt foarte delicioase și pot fi preparate în multe feluri, dar au un singur dezavantaj: fiind un fruct non-climacteric, se strica în cel mai scurt timp. Din acest motiv, astăzi vă vom spune cum să păstrați căpșunile astfel încât să reziste mai mult, să-și păstreze aroma și textura ca și cum tocmai ar fi fost cumpărate. În primul rând, este important să ne uităm la aspectul său: o căpșună sănătoasă este întreagă, curată, prevăzută cu un caliciu și o tulpină scurtă. În plus, nu trebuie să prezinte mirosuri sau arome ciudate și să fie suficient de dezvoltat și matur. Alege-le pe cele cu piele strălucitoare, roșie și uniformă.

De asemenea, evitați-le pe cele care sunt strânse într-un pachet.

  1. Cel mai bun mod de a le păstra este la frigider, evitând să le îngrămădiți.
  2. Spălați-le întotdeauna înainte de a le consuma, dar fără a le scufunda. Spală doar acele bucăți pe care urmează să le consumi, deoarece prezența umidității favorizează dezvoltarea mucegaiului.
  3. Încercați să nu îndepărtați coada decât după ce le-ați spălat.
  4. Aruncați fructele mucegăite sau putrezite. Aruncați piesele complete, deoarece nu este suficient să îndepărtați doar partea contaminată.
  5. În cele din urmă, nu le ține ermetic.

Distribuie articolul: