Creionul dermatograf nu trebuie niciodată folosit în interiorul ochilor, mai exact pe interiorul liniei genelor. În caz contrar, riști să dezvolți infecții sau să te confrunți cu sindromul ochiului uscat – avertizează medicii.

Dr. Brittani Carver a postat recent pe rețeaua TikTok un videoclip, care s-a viralizat în mediul online, fiind urmărit de peste 13 milioane de oameni.

@bettervision

#duet with @lyssa_jane this eye doc think eyes are cool too! #eyes #eyecolor #greeneyes #optometrist #colorchange

♬ original sound – meow

În această filmare, medicul arată care sunt pericolele folosirii creionul dermatograf pe interiorul liniei genelor.

Dr. Carver folosește un instrument special pentru „desfundarea” glandelor care secretă sebum de la nivelul ochilor. Ea explică faptul că pacienta din filmare folosea creionul dermatograf din adolescență în acest mod greșit.

Uleiurile secretate de glandele respective s-au transformat într-o pastă, din cauza folosirii creionului dermatograf în interiorul ochilor. În timp, aceste glande meibomiene se înfundă și nu mai sunt produse lacrimile și uleiurile naturale, care asigură curățarea suprafeței ochiului”, a menționat specialista.

Fără aceste „ingrediente”, ochii se usucă excesiv, vederea este afectată și apare disconfortul ocular sau iritația.

Vedem zilnic paciente care vin la cabinet cu astfel de probleme și constatăm că principala cauză este folosirea creionului dermatograf în mod greșit, timp de mulți ani”, conchide femeia.

Așadar, creionul dermatograf trebuie ținut departe de linia interioară a genelor pentru a preveni apariția unor probleme oculare.

Sursa: csid.ro

Foto: google.com

Distribuie articolul: