Lecțiile de înot sunt săptămânale, iar examenele se dau obligatoriu în haine și papuci. O vloggeriță începătoare din Moldova, care anul trecut s-a mutat împreună cu familia în Amsterdam, a dezvăluit pentru cei care o urmăresc pe Youtube, lucruri curioase despre noua sa școală. Astfel am aflat că dacă vrei să înveți într-o școală olandeză, trebuie să ai anumite abilități.

Anul trecut, Laura s-a mutat cu familia în Amsterdam. Sunt aproape cinci luni de când a început a frecventa școala olandeză și cum fetița are o mulțime de lucruri interesante de povestit, despre modul de viață pe care îl duce acolo, aceasta a decis să-și deschidă un vlog. În cel mai recent filmuleț publicat pe Youtube, Laura le povestește tuturor celor care o ascultă cele mai deosebite „reguli” pe care le respectă elevii olandezi. Să fim sinceri, și noi, maturii, suntem curioși să descoperim cum e viața

„Astăzi vă povestesc despre cum e la școala nouă. În Olanda toți copiii vin la școală cu bicicleta. Chiar dacă aici plouă, niciun copil nu se teme de această ploaie groznică și urâtă. Aici e parcarea de biciclete. Primele săptămâni mama mă comnducea la școală, dar acum merg singură cu bicicleta mea.

În cele 5 luni de când frecventează școala cea nouă, Laura a completat 16 caiete. Când m-am dus prima dată la școală nu știam niciun cuvânt în olandeză, doar „halo”, iar acum știu o mulțime de cuvinte. Îmi place limba olandeză destul de mult, așa că, o înțeleg, o repet acasă și o învăț la școală.

Îmi place că aici nu este cantină, dar fiecare copil îți aduce lunch box, adică pânica cu tot ce vrea! Și încă îmi place că sunt copii din toate țările, că am prieteni buni, pe prietena cea mai bună o cheamă Kezia, ea este din Brazilia, ea vorbește limba portugheză.

Toți copiii trebuie să înoate pentru că e neapărat să aibă diplomă. Pentru că în Olanda sunt multe, multe râuri și canale. Când voi da examenele de înot, voi fi în papuci și în haine. pentru că așa toți copii trebuie să facă! Deoarece dacă cineva cade într-un canal, trebuie să știe să înoate în haine”

Află mai multe din video de mai jos:

Sursa: Youtube.com

Distribuie articolul: