Astăzi vă facem cunoștință cu Mihaela Chistol, mamă a două fetițe drăgălașe de 1,9 și 4,9 ani. Crește fetele singură, soțul fiind peste hotare, este farmacistă de profesie și bloggeriță cunoscută în Rusia și Moldova, inspiră peste 80,3 de mii de urmăritori pe contul rus și 67,9 mii pe contul român. Creează ținute superbe pentru fetițele ei și te inspiră să faci un design reușit pentru apartamentul tău.

Cum a început activitatea ta ca bloggeră?

„Când am creat pagina și am început a posta poze nu aveam scopul să devin blogger. Totul a început când s-a născut Andreea, am început să postez mai des, pozele cu ea ajungeau în top, adunau mii de foloweri și like-uri, ca să ma trezesc într-o zi și să îmi dau seama că am multă lume pe pagină și trebuie să le spun ceva”, dezvăluie ella.mom.

Ce promovezi pe pagina ta de instagram?

„Pe pagina mea sunt oameni care împart cu mine același gust estetic. Fotografiile de pe pagina mea, stilul nostru vestimentar, al meu cât și al fetelor, stilul locuinței noastre – asta atrage din start. Nu m-am impus pe acestă platformă, nu am încercat din răsputeri să inventez bicicleta și să mă fac „oleacă” doctor, „oleacă” bucătar, „oleacă” stilist ca să plac la toți, cu toate că oleacă doctor sunt J, am finalizat USMF, sunt de profesie farmacist, mulți din urmăritorii mei mă apreciază pentru asta, s-au ales cu multe sfaturi utile. Blogul e despre viața de zi cu zi. Învăț împreună cu ei să fac ceva și să obțin ceva. Nu sunt în fața lor pe poziție de profesor, din mesajele lor înțeleg că pe pagina mea găsesc multă motivație, cum să îmbraci un copil frumos, cum să îi vorbești, cum să îți păstrezi calmul în orice situație, să te știi a relaxa, cum să fii mamă, dar să nu uiți ca ești și femeie”, explică Mihaela.

Ai două conturi de Instagram cu mii de urmăritori unul în limba rusă iar altul în limba română, care îți este mai aproape sufletește? De ce?

„Nu pot să le compar, blogul pe care îl duc în limba rusă, ella.mom, are curând 5 ani, blogul în limba română, 1 an. La moment merge o luptă internă, care totuși e mai aproape de suflet, unde să postez mai mult, pe care să îl dezvolt, pentru că creșterea organică acuma practic nu mai există (excepție – vedetele și cei care cresc prin bârfe, minciuni șamd). Acuma o poza frumoasă nu mai ajunge în top, nu se mai distribuie și chiar, cu părere de rău, nu mai impresionează. Dacă e să mă uit printre urmăritorii mei, deja fiecare al treilea e blogger și face cam tot aceeași, nu o zic cu rău, fiecare are dreptul să facă ce vrea, dar se pierde din originalitate, autenticitate…. „toți ca unul” cum s-ar spune. Iată acum chiar trebuie să mă apuc de inventat bicicleta. Unica deosebire dintre ele este faptul că în limba română îmi vine mai ușor să ma exprim și lumea scrie că aici par mai simplă și mai sufletistă”, povestește aceasta.

De ce ai optat pentru crearea a două conturi separate?

„Simplu de tot, pe ella.mom predomină Federația Rusă, e publicul despre care vorbeam la prima întrebare, m-am trezit într-o dimineață și am înțeles ca am multă lume pe pagina și trebuie ceva să le vorbesc. Cu timpul însă s-au adunat și mulți din RM pe pagina rusă. Instagramul moldovenesc s-a dezvoltat mai greu, nu înțelegeam cum să îi separ, veneam cu recomandări, promovări de produse din Rusia și lumea de la noi din țară veneau cu întrebări – noi cum putem cumpăra, livrează în Moldova??? Și atunci am zis stop – recomandările, promovările trebuie să fie axate pe publicul țintă, moldovenii pe pagina lor și rușii pe pagina lor, dacă pot spune scurt, clar și cuprinzător”, mai spune Mihaela.

Cum reușești să combini activitatea ta de blogger cu cea de mamă a două fetițe?

„E greu, dar încerc, e ca și cum aș merge la serviciu, și ideea aceasta deja o acceptă și membrii familiei, atât timp cât copiii au ocupație, eu „lucrez” dacă pot spune așa. Sâmbăta și duminica sunt și la mine zile de odihnă, rar când am promovări sau ceva ce trebuie să fac obligatoriu…”, recunoaște bloggerița.

Cum te descurci singură cu fetele, ai un ajutor?

„Bonă nu am, soțul 200 de zile pe an este peste hotare, dar am rude, prieteni pe care mă pot baza măcar odată în săptămână, profit de asta și fug măcar undeva fără ele, spre exemplu la cumpărături sau să-mi împrospătez manichiura. Fetița cea mare mai rămâne uneori la părintii mei, sau mămica mea vine la noi când vede că sunt cu moralul la pământ. O să vă mint dacă o să spun că e ușor, dar eu știu că este așa o perioadă în viață când copiii sunt mici și e greu, vorbesc de vârsta de 0-2,5 ani, dar totul e trecător, mamele au soarta lor”, povestește tânăra.

Care este sursa ta de energie?

„Sursa mea de energie e familia mea, cât de greu nu mi-ar fi le cuprind și îmi stă mai ușor. În fiecare dimineață când mă trezesc și deja le văd jucându-se cu atâta pasiune uit de tot, văd atâta dorință de viață în ochii lor. Altă sursă de energie sunt scopurile comune cu soțul. Dacă e să vorbim de blog, mesajele de la urmăritorii mei. Uneori când îmi pare că gata cedez, nu mai vreau să apar astăzi pe insta, primesc mesaje care îmi dau aripi”, mai dezvăluie aceasta.

De unde te inspiri pentru outfit-urile fetelor?

„Atâtea hăinuțe sunt pentru copii, accesez site-ul brandului preferat și creez singură un outfit, dacă nu îmi place acolo nimic sunt atâtea magazine online pentru copii, care au hăinuțe gata sau care cos la comandă, mult nu aleg, imediat decid îmi place sau nu și cu ce se potrivește”, explică Mihaela.

Andreea este vedeta nr.1 pe pagina ta, ea deja calcă pe urmele tale?

„Da, uneori îmi ia telefonul și începe să filmeze – mereu începe cu fraza: „Salut dragi urmăritori, sunt Andreea. Să nu uitați să vă abonați la canalul meu”, care încă nu îl are, apropo!”, povestește bloggerița.

Care este motto-ul tău în viață?

„Fii mai simplu și oamenii se vor atrage la tine! Iubesc oamenii simpli, care au scopuri bine determinate, merg pe calea lor… Urăsc oamenii cu gânduri ascunse… Tare aș vrea să fie acuma în vogă omenia”, mărturisește Mihaela Chistol.

Autoare: Micaela Nemîchin, stagiară

Foto: Instagram