Carolyn Hartz este o femeie de 73 de ani, mamă a trei copii, din Perth, Australia, care se pare că a găsit „elixirul tinereții”. Femeia a atras atenția internauților pentru forma sa fizică de invitat pentru vârsta din buletin. Aceasta susține că nu a mai consumat zahăr de peste 30 de ani, scrie csid.ro.

Carolyn Hartz a atras atenția internauților și publicațiilor online în urmă cu trei ani, când mai multe fotografii cu ea în costum de baie au devenit virale. Ea arăta incredibil de tânără pentru vârsta ei, iar oamenii erau curioși care e secretul ei pentru aspectul întinerit.

Deși unii au acuzat-o că a recurs la operații estetice, femeia spune că a urmat o dietă pe termen lung în care nu a consumat zahăr și acesta este motivul pentru aspectul tânăr. Ea spune că a înlocuit zahărul cu îndulcitorul xylitol, potivit Daily Mail.

„Multe femei după vârsta de 50 de ani cred că nu e posibil să rămâi în formă și să ai o greutate normală după pragul de 50. Știm că metabolismul nostru încetinește pe măsură ce îmbătrânim, dar asta înseamnă doar că trebuie să preluăm controlul și să facem alegeri sănătoase, să lucrăm puțin mai mult la aspectul acesta. Dacă mâncăm fără ne gândim la ce alegeri facem poate duce la creștere în greutate. Le spun clienților mei „gustă și bucură-te de fiecare gură”, astfel vom fi mai puțin predispuși să mâncăm prea mult”, a spus Hartz , care are o afacere cu îndulcitorul xylitol.

Hartz spune că a renunțat la zahăr în ultimii 30 de ani după ce a primit diagnosticul de prediabet și din dorința de a se menține în formă. Femeia a recunoscut că a făcut și operații estetice, dar nu acesta este motivul pentru care a rămas tânără. Ea face, de asemenea, exerciții fizice.

Zahărul este gustos, însă foarte dăunător

Zahărul are multiplii înlocuitori din sursa naturală sau artificială. Cei din sursa naturală sunt stevia, care nu are calorii, sau mierea, iar din sursa artificială zaharina sau aspartamul.

Dependenţa de zahăr poate fi genetică. Totodată, nevoia de dulce poate face parte din mâncatul compulsiv, determinat de stres şi de lipsa unui program alimentar adaptat sau din cauze hormonale.