Noua ambasadoare a Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Angela Ponomariov, a prezentat scrisorile de acreditare Majestății Sale, Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. În cadrul ceremoniei la Palatul Buckingham, Excelența Sa s-a prezentat în costum tradițional moldovenesc.

Evenimentul a prilejuit un schimb de opinii privind dialogul moldo-britanic, precum și ultimele evoluții pe plan internaţional. Ambasadorul s-a referit la prioritățile mandatului său, evidențiind importanța aprofundării în continuare a bunei cooperări între cele două state în diverse domenii.

„Republica Moldova este interesată în dezvoltarea multidimensională a relaţiilor bilaterale cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord”, a mai subliniat diplomatul moldovean.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a adresat felicitări ambasadorului Republicii Moldova, urându-i succes în misiunea sa și asigurându-l de întreg sprijinul părții britanice în exercitarea mandatului.

N-a rămas neobservată ținuta diplomatei din Republica Moldova. E vorba despre o ie, o catrință, asortate cu un brâu – toate parte din costumul tradițional moldovenesc.