Ieri, 21 aprilie, Regina Elisabeta a II-a a fost omagiată. Maiestatea sa a împlinit 95 de ani și este pentru prima oară, în 70 de ani, de când petrece această zi fără Prințul Philip. Aceasta a venit cu un mesaj, adresat oamenilor de pretutindeni. 

Este pentru prima dată, când de ziua Reginei Elisabeta a II-a nu au avut loc niciun fel de evenimente publice, Casa Regală aflându-se în doliu după moartea partenerului de viață al suveranei, prințul Philip.

Ducii de Cambridge au felicitat-o pe Regină venind cu un mesaj postat pe pagina lor oficială: „Îi dorim la mulți ani, Maiestății sale. Regina împlinește 95 de ani astăzi. Este pentru prima dată în șaptezeci de ani când soțul ei nu este cu ea pentru a sărbători. Dumnezeu să-i dea putere și dragoste”

„Am primit, cu ocazia zilei mele de naștere, multe mesaje și urări de bine pe care le apreciez foarte mult. Chiar dacă noi, ca familie, ne aflăm într-o perioadă de mare tristețe, a fost frumos să vedem și să auzim omagiile aduse soțului meu de cei din Regatul Unit, de țările membre Commonwealth și din jurul lumii. Mie și familiei mele ne-ar plăcea să vă mulțumim pentru tot sprijinul și bunătatea pe care ni le-ați arătat în ultimele zile. Am fost foarte impresionați și ni se amintește continuu că Philip a avut un impact extraordinar asupra multor oameni pe parcursul vieții sale”, a spus regina Elisabeta a II-a într-un mesaj publicat pe rețelele sociale miercuri, 21 aprilie.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de The Royal Family (@theroyalfamily)

Amintim că Regina Elisabeta este sărbătorită de două ori pe ani. 21 aprilie 1926 este data de naștere a reginei Elisabeta a II-a, însă suverana britanică, la fel ca predecesorii săi din ultimile trei secole (din 1748) este sărbătorită oficial în luna iunie, tradițional marcată printr-o ceremonie denumită „Trooping the Colour”.