Procurorii au descoperit noi detalii în cazul minorei de 11 ani care a devenit mamă. Potrivit acestora, tatăl vitreg și-a violat sistematic fiica minoră, lăsând-o însărcinată. Suspectul pledează nevinovat și riscă până la 20 de ani de închisoare sau detențiune pe viață, scrie tv8.

Potrivit procurorilor, în perioada martie-iulie 2023, bărbatul ar fi comis infracțiunea la domiciliul concubinei sale dintr-un sat din centrul țării. Acesta ar fi abuzat de vulnerabilitatea minorei, profitând de faptul că mama acesteia se afla plecată în afara țării. Procurorii susțin că bărbatul și-a impus autoritatea asupra fetei, aplicând constrângere fizică pentru a întreține raporturi sexuale forțate cu ea.

Bărbatul, aflat în arest preventiv de la începutul anchetei, continuă să respingă toate acuzațiile aduse.

Cazul fetiței de 11 ani a devenit cunoscut în decembrie 2023, când reprezentanții unui Centru de Sănătate din raionul Călărași au sesizat poliția. În urma unei examinări medicale, s-a constatat că minora este însărcinată. Copila a născut la Institutul Mamei și Copilului la exact o lună după ce s-a descoperit sarcina. Atât ea, cât și bebelușul se simt bine. Minora a beneficiat de consiliere psihologică. Oamenii legii au deschis atunci o cauză penală pentru viol, principalul suspect fiind tatăl vitreg al copilei, care, conform avocatului său, respinge orice acuzație.