Nicoleta Nucă este una dintre cele mai renumite și apreciate cântărețe din țară. Pe plan profesional, artista se bucură de o carieră de succes, dar în viața personală, lucrurile nu sunt la fel de strălucitoare. Ea se confruntă cu o afecțiune neurologică, fiind diagnosticată cu Sindromul Deficitului de Atenție (ADHD) cu doar câteva luni în urmă. Într-un interviu recent, vedeta a dezvăluit cât de mult a fost afectată de această condiție de-a lungul timpului.

Nicoleta Nucă a făcut mai multe investigaţii până să afle diagnosticul corect. Inițial medicii i-au spus că suferă de depresie, pentru care a primit și tratament. La un moment dat, vedeta a găsit în mediul online un filmuleţ despre ADHD, iar de atunci a început să se intereseze tot mai mult de subiect.

Am descoperit cu câteva luni în urmă. Eu vin dintr-un istoric destul de lung de depresie, anxietate, tot pachetul, așa credeam că sunt astea. După terapie, ajungeam într-un punct în care mă blocam, nu mergeam înainte și nu funcționa nimic, am zis «hai să merg la psihiatru, că poate sunt nebună pe bune, poate am o problemă reală, psihică». Dânsa m-a diagnosticat inițial cu depresie, am ales varianta de tratament medicamentos pentru că deja erau mult prea mulți ani în care nu reușeam să ies din abisul ăla.

În primă fază, am simțit niște îmbunătățiri, dar mult prea mici, nu mi s-a schimbat viața în mod radical. TikTok-ul e de vină, mi-a ieșit în cale un video despre ADHD și am început să studiez mai mult, am început să citesc mai multe articole, să caut studii. Bifam tot, eu eram sigură că am, dar diagnosticul nu mi-l pun singură. M-am dus la doctorița mea, i-am spus toată epopeea asta și m-a trimis la un psiholog specializat pe evaluare pentru ADHD și diverse tulburări comportamentale. În urma testului, mi-a dat frumos dosarul în mână, «da, ai ADHD». Și din momentul ăla mi s-au deschis ochii”, a spus Nicoleta Nucă pentru cancan.ro.

Nicoleta Nucă a dezvăluit că se află în prezent sub tratament medicamentos pentru Sindromul Deficitului de Atenție (ADHD). Ea a explicat că această îi tulburare i-a afectat atât viața profesională, cât și pe cea personală.

„Sunt pe tratament medicamentos, pentru că am obosit să nu mai fiu funcțională în totalitate, să nu mă pot focusa pe lucrurile pe care le am de făcut. Oamenii care nu se confruntă cu tulburarea asta nu au cum să înțeleagă, dar sunt extrem de mulți ca mine. Se reflectă foarte mult asupra vieții profesionale, dar și personale. În primă fază este neatenția, nu ai capacitatea să te concentrezi pe ceva mai mult de câteva secunde, minute, mai ales dacă nu este ceva de interes. 

În ani mi-am dat seama că nu reușeam să mă țin de lucruri pe care îmi propuneam să le fac. Dura două trei zile, maxim, după care se ducea entuziasmul. De acolo se termina tot și reintram în acea rutină cu tendință depresivă, cu nemulțumire față de mine, mă judecam foarte mult, mă blamam că sunt stricată, că trebuie să facă mama retur la fabrică. ADHD-ul vine la pachet cu o parte foarte urâtă, pentru că nu știu ce se întâmplă cu ei și pentru că nu știu ce se întâmplă cu ei, oamenii consideră că nu merită să fie iubiți, nu merită să fie apreciați și rata de sinucidere la cei cu afecțiuni mintale este foarte mare”, a mai declarat Nicoleta Nucă.

Artista a vrut să se sinucidă din cauza depresiei de ADHD

Nicoleta Nucă a dezvăluit că a avut gânduri suicidale în trecut, în timpul unei perioade de depresie severă accentuată de ADHD. Din fericire a reuşit să depăşească acele momente dificile, iar în prezent starea ei de sănătate se îmbunătăţeşte pe zi ce trece.

„Da (n.r. a avut gânduri suicidale), mai demult, când eram în depresie foarte agresivă. Era o depresie amplificată de ADHD. Am trecut peste, acum sunt foarte bine. Dar implică muncă foarte multă cu tine, implică foarte multă înțelegere și din partea celor din jurul tău”, a mai mărturisit Nicoleta Nucă.

 

 

Distribuie articolul: