Nicolae Botgros s-a infectat a doua oară cu virusul SARS-CoV-2. Potrivit gandul.ro dirijorul este vaccinat și se află în carantină la domiciliu. Artistul a precizat că de această dată este vorba de o formă ușoară. 

Citește și: Nicolae Botgros, detalii după recuperarea de Covid-19: „Este o boală foarte grea, care nu cruță nimic și lasă foarte mari urmări” (Video)

„Am Covid pentru a doua oară, dar este o formă ușoară, seamănă mult cu o răceală. Prima oară când am avut Covid a fost o formă extraordinar de gravă. Vaccinul m-a protejat foarte mult!”, a declarat dirijorul Orchestrei „Lăutarii”.

Amintim că anul trecut, Nicolae Botgros a fost internat pentru o lună de zile la terapie intensivă din cauza infecției cu Sars-CoV-2.

„Plămânii mei au fost afectați în proporție de 70 la sută, poate chiar și mai mult. Nu simțeam nimic, pentru că am fost sedat. Când pacienții sunt mai agitați, mai agresivi, medicii le pun niște injecții și îi calmează. Mi s-a propus intubarea, dar nicidecum nu am dorit. Am spus că mai bine mor pe masă aici sau mă duceţi acasă să mor lângă familie, dar nu accept să fiu intubat. Şi la mine erau nişte dubii în prima fază, să spun aşa, cu privire la coronavirus. Dar ce am văzut şi mai ales simţit acum. Vreau să spun toată durerea sufletului meu, ca să înţeleagă toată lumea că această boală e foarte necruţătoare”, declara, anul trecut, artistul.

Ulterior, maestru și-a îndemnat admiratorii să se vaccineze: „Atunci când ne dăm mâna unul altuia, putem câștiga, iar în caz contrar, putem pierde foarte multe. Medicina este cea care vă poate demonstra că fără vaccin nu putem merge mai departe. Dragii mei, vaccinați-vă ca să vă putem cânta în continuare, ca să ne putem întâlni cu cântecul nostru drag, folclorul inimilor noastre”.

Distribuie articolul: