„În viaţă 3 lucruri sunt importante: să fii amabil, să fii amabil, să fi amabil”. Astfel, elevii de la liceul Teoretic Orizont i-au îndemnat pe semenii lor să respecte mereu şi cu orice ocazie regulile de bune maniere. Sfaturi dintre cele mai utile, exemple concludente şi îndemnuri pozitive au fost înscenate în cadrul unui spectacol jucat de elevii claselor a 3-a, în cadrul „Copiii respectă bunele maniere”.

Mai mult, o elevă l-a uitat pe „bună ziua”, dar nu-şi amintea unde. Învăţătoarea curioasă a sunat-o pe bunica să o întrebe dacă nu este acasă şi, bineînţeles că nu era. Apoi a întrebat femeia de serviciu şi, surpriză, formula de salut „bună ziua” era ascunsă în banca elevei. De aici şi morala: un copil manierat are grijă mereu să respecte regulile de bune maniere, începând de la formula de salut şi până la formula de rămas bun. O impresie lasată greşit poate schimba atitudinea celor din jur.

orizont2

„Subiectul este foarte actual și e bine să-l abordăm în mici detalii pentru a le arăta copiilor ce este bine și ce e rău, pentru ca ei să conștientizeze un comportament frumos și să poată ajuta și pe alții”, a menţionat, Rodica Țurcan, director adjunct pe învățământ primar în cadrul liceului „Orizont”.

Pentru felul în care s-au prezentat, modul în care au jucat scenetele, elevii de la liceul Orizont au pimit o diplomă de onoare cu menţiunea „Cea mai bună argumentare a temei”.

dsc_0033

Menționăm că evenimentul este parte a campaniei de informare „Copiii respectă bunele maniere”, prima ediție, ce s-a desfășurat în perioada 18 octombrie – 8 noiembrie în 4 licee din capitală. Organizatori – Centrul de dezvoltare personală „ABeZe” cu sprijinul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Primăriei Chișinău.

Astfel, Liceul Teoretic „Ion Creangă” a obţinut o diploma cu menţiunea „Cea mai creative idee”, Liceul Teoretic „Dante Alighieri” – menţiunea „Cel mai ingenious spectacol”, iar Liceul „Columna” – „Cel mai bun joc actoricesc”.

P