Fire ambițioasă, calculată și determinată, Natalia Roșcovan depune foarte mult suflet în ceea ce face. Acest fapt a determinat-o, acum 5 ani, să renunţe la profesia de economist în favoarea propriei afaceri. Graţie muncii asidue, tăriei de caracter tânăra şi-a pus pe picioare propria afacere. „Ice Laser” ce reprezintă un amestec echilibrat între frumusețea clasică și accentele moderne. 

„Activitatea de cosmetolog am început-o acum 5 ani. Da, am activat în alte domenii, viața m-a purtat pe diferite căi.  Am activat în domeniul economiei, deoarece sunt după prima mea profesie de economist. Dar sincer, simțeam că nu sunt la locul meu potrivit, deși îmi reușea destul de bine și pe acel plan. Mai mulți ani la rând am fost stabilită cu traiul în altă țară și revenind în Moldova, am decis să îmi realizez visul. Întotdeauna am fost atrasă de frumusețe și visam să fiu în acestă sferă. Respectiv, am urmat multe cursuri, seminare, lecții, am capătat diplome și m-am recalificat în cosmetologie. A fost un drum greu, lung, dar a meritat. Îmi iubesc meseria”, susține Natalia.

Lista de cliente mulțumite și perspectivele frumoase au motivat-o pe Natalia să-și deschidă un cabinet de estetică complex, în care femeile au posibilitatea să se facă frumoase rapid și sigur.

„Cabinetul cosmetologic l-am deschis acum 3 ani. Pe lîngă epilarea definitivă cu laser, în cabinetul meu se mai poate de beneficiat de diferite proceduri cosmetologice pentru față, cum ar fi curățarea tenului cu ultrasunet, peeling-urile sezoniere, de asemenea peeling laser cu carbon și procedurile cu RadioFrecvență (RF lifting) pentru față și RF masajul pentru corp”, adaugă specialista.

Aparatul laser cu care lucrează la moment este de ultima generație, Laser Diodă cu 3 unde (808nm, 755nm, 1064 nm).

„Principiul tratamentului este transferul unei cantităţi mari de energie prin piele, până la nivelul unei ţinte, care în cazul epilării este pigmentul firului de păr. În urma absorbţiei energiei la nivelul foliculului pilos acesta este distrus şi este împiedicată creşterea părului, fără a fi afectată pielea din jur. Laserul Diode funcționează pe principiul fototermolizei selective permanente și în pulsuri, de aceea sunt foarte eficiente. Avantajul “tehnicii în mișcare” permite prelucrarea suprafețelor mari într-o perioadă scurtă de timp. Disconfortul suprafeței epilate este minim, datorită procesului de răcire maximă a aparatului. Asemenea echipamente sunt numite “standard-ul de aur” în epilarea cu laser”, a mai spus Natalia.

Care sunt rezultatele epilării cu laser? 

„De obicei nu este recomandat de către specialiști epilarea cu laser în timpul sarcinii și în primele 6 luni de alăptare. Și nu pentru că ar fi un pericol pentru sănătatea organismului femeilor sau a fătului, dar pentru că în această perioadă în organism sunt diverse schimbări, disbalans hormonal, ceea ce ar putea face ca procedura să nu fie destul de rezultativă.

Epilarea definitivă cu laser are cu siguranță foarte multe avantaje. Chiar după primele ședințe, putem observa mari schimbări, părul devine mai moale, crește mult mai lent și scăpam de firele crescute sub piele. Pielea devine mult mai catifelată și moale. Scăpăm de iritații pe piele ca după alte metode de înlăturare a părului”, povestește Natalia Roșcovan.

Este metoda universal adoptată pentru epilarea definitivă, deoarece:

  • Oferă rezultate mai rapide și mai persistente, atât față de metodele tradiționale (ras, ceară, cremă depilatoare), cât și față de alte metode moderne (IPL, SPL).
  • Implică mai puține resurse financiare și de timp și elimină unele probleme nedorite, precum foliculită, firele crescute pe sub piele sau hiperpigmentări.
  • Este potrivită pentru orice zonă a corpului și a feței, orice tip de piele și orice tip de fir de păr.

„Dacă părul vizibil este deja format, atunci da, scăpam imediat de el. Este bine de știut că părul nostru are 3 etape de viață: anagenă, catagenă și telogenă. Părul care este eliminat încă de la prima ședință este cel aflat în faza anagenă sau de creștere (care reprezintă circa 20% din totalul firelor de păr existente pe corp). În etapa catagenă nu mai crește, așadar nu este vizibil, iar în cea telogenă el se află în repaus total, căzând și pregătind rădăcinile de regenerare. Prin ședințe succesive, ne asigurăm că distrugem și părul care nu este vizibil la prima ședință de tratament. Persoanele ale căror fire de păr nu trec prin etapa anagenă pe parcursul aplicării tratamentului vor scăpa de acestea printr-o ședință de întreținere care se efectuează după un an sau doi de la efectuarea terapiei inițiale”.

Ice Laser

Str.Alba Iulia 77/19

Tel. 0694 23 019

„Pentru a putea iniția procedura de epilare cu laser, este necesar ca pilozitatea din zona supusă tratamentului să ajungă la densitatea maximă. De aceea nu se recomandă epilarea cu ceară, pensetă sau alte metode a zonei respective cu cel puțin 30 de zile înainte de procedură. Recomand în perioada aceasta folosirea lamei. Motivul este permiterea formarii rădăcinii firelor de păr ce urmeaza a fi supuse radiației cu laser. Epilarea cu laser afectează doar rădăcina firelor aflate în crestere din zona supusă procedurii. Firele de păr aflate în stadiu de repaus nu sunt afectate. Zona supusă tratamentului cu laser diode se rade cu 1-2 zile înainte, încât lungimea părului să nu depășească 0,1-0,2 mm”.

Firele de păr care nu au căzut după primele proceduri de epilare cu laser, nu trebuie îndepărtate cu penseta, ceară sau alte metode de epilare, menționează specialista.

„Între ședințe firele de par se îndepărtează cu lama sau foarfeca. Recomand primele 3-4 ședințe să fie efectuate cu distanța de 4 săptămâni între ele, apoi perioada între proceduri se poate extinde la 6-8 săptămâni. De asemenea, pentru un rezultat corect, recomandat să fie urmate metodele de îngrijire corectă a pielii: să nu expunem la soare și solar cel puțin 7-10 zile înainte și după procedură, să excludem sauna sau baia fierbinte timp de 24 de ore, să nu fie folosite produsele agresive (ca scraburi, gelurile anticelulitice) pe locurile unde a fost efectuată procedura timp de 2-3 zile”.

 

Distribuie articolul: