Pe data de 19 mai Natalia Oreiro va împlini 43 de ani, vârstă pe care nu o arată pentru nicio clipă. Actrița este la fel de frumoasă ca acum 20 de ani, atunci când a devenit cunoscută în toată lumea având unul din rolurile principale în serialul „Înger sălbatic”.

Zilele trecute Natalia Oreiro a recunoscut că suferă de o boală bizară cu manifestări ciudate, afecțiune numită misofonie. Potrivit medlife.ro, misofonia semnifică „ura față de sunet” și este o afecțiune neurofiziologică prin care oamenii au o reacție disproporționat negativă la sunete specifice, nu la toate sunetele. Plescăitul mâncării, mestecatul unui aliment crocant, sunetul pe care îl scoate mâncatul unui măr sau castravete, toate acestea tulbură neurologic o persoană afectată de misofonie.

Specialiștii spun că misofonia este legată de afecțiuni deja existente: tulburare obsesiv-compulsivă, tulburarile de alimentatie sau tulburarea de stres post-traumatic.

Reacția la misofonie este furie necontrolată, țipete și reproșuri, supărare sau nervi. Misofonia poate declanșa alte tulburări asociate cum este anxietate sau dezgustul.

Tot de pe site-ul medlife.ro am aflat că ignorarea sunetelor enervante nu este posibilă pentru cei cu misofonie.

Misofonia a fost identificată ca afecțiune din anul 2001 și se cunosc destul de puține informații despre această tulburare. Se sugerează ca doar terapia comportamentală cognitivă poate ajuta.

Actrița și cântăreața originară din Uruguay a fost nevoită să-și amâne mega-concertele pe care le avea de susținut la Moscova. Natalia este foarte apreciată de ruși, ea urmând să suțină o serie de concerte grandioase cu zeci de mii de spectatori care au cumpărat deja biletele. Organizatorii spun că toate concertele artistei se vor amâna până în toamnă când se speră ca lucrurile să intre în normal…

Sursa: avantaje.ro

Foto: Instagram