Ieri, în ajunul, Zilei Internaționale a Fericirii, pe pagina de Instagram a jurnalistei Natalia Morari și-a făcut apariția o postare sinceră despre fericire. Jurnalista, este acum ferm convinsă că fericirea nu este decât o alegere, afirmație ce ar fi blamat-o acum câțiva ani. Te-am intrigat? Atunci derulează în jos și află cum și-a transformat credința. 

„Mâine e ziua internațională a fericirii. Îmi aduc aminte cum prin vara lui 2017, când treceam printr-o perioadă complicată a vieții, o prietenă mi-a zis: „Tu n-ai obosit să niorlăi? Vrei să fii fericită – fii, e doar o alegere”. Atunci cuvintele ei m-au șocat prin lipsa de empatie. Să-i spui unui om care trece printr-o depresie clinică „E doar o alegere” e ca și cum ai povesti copilului de 5 ani despre fizică atomică. Anii au trecut, rănile s-au vindecat, i-am dat drumul trecutului de care mă agățam și acum singura conștientizez: să fii fericită e chiar o alegere. Atunci, pur și simplu, psiho-emoțional nu eram gata să accept ideea asta. Asta chiar e o alegere zilnică care pornește de la lucruri simple: să preferi mâncarea sănătoasă fast-food-lui, să mergi pe jos când timpul e frumos afară, să spui „NU” când simți că nu vrei (și asta este atât de complicat la început!), să renunți la comunicarea cu oamenii toxici și proști, să bei cafeaua de dimineața nu cu fața în telefon ci privind peste geam, să asculți muzica în duș și să nu te rușinezi să cânți chiar dacă vecinii te aud, să te simți regină și într-o rochie simplă de la Zara, să nu te ferești de tăcere când peste tot e zgomot, să te accepți așa cum ești – cu sau fără kilograme în plus, să-ți faci tu cadouri și să nu aștepți s-o facă alții pentru tine, să petreci mai mult timp cu familia și să nu te sperii de singurătate (uneori ea chiar e necesară). Știu că sună ca un paragraf dintr-o carte banală, dar eu chiar am trăit asta pe propria piele – și sper să continui pe această cale pentru că îmi place. La 18 ani îmi spuneam că la 30 le voi avea pe toate. Acum n-am nici 10% din ceea ce mi-am dorit atunci, dar asta atât de puțin contează. La 18 ani credeam că pentru a deveni fericită la 30 trebuie să am, să obțin, să ajung la un anumit vârf. Acum, la 37, eu deja înțeleg că nicăieri nu trebuie să ajung – oricum simți un gol după ce ajungi acolo. Mai în scurt, nu vreau să vă obosesc – dar mâine, de ziua fericirii, ieșiți din casă la o plimbare cu o cafea, priviți în cer și mulțumiți Universului că sunteți vii și sănătoși, la fel ca și cei dragi. Asta este absolut suficient pentru fericire”, recunoaște jurnalista.

Uite așa un nota bene le-a oferit Natalia Morari urmăritorilor săi de pe Instagram în ajunul Zilei Internaționale a Fericirii, iar noi am decis să distribuim acest mesaj printr-un articol și comunității noastre. Dar tu cum crezi, poți fi fericit, AICI, ACUM, pentru că respiri pentru că EȘTI…? :))

Hai, sperăm că Ziua Internațională a Fericirii e chiar fericită pentru tine, iar dacă nu, încă nu-i târziu să schimbi ceva, cel puțin percepția ;))

Sursa foto: Instagram