Pe Natalia Morari o știm puternică, plină de curaj și mereu cu o replică potrivită. Ce se ascunde în spatele acestei „doamne de fier” și cu ce a bucurat-o 2018, ne spune chiar ea într-un interviu pentru EA.md.

Natalia Morari, este femeia ce se dedică lucrului, iar  pentru această dăruire 2018 a răsplătit-o în cel mai frumos mod. Iată cu ce realizare se laudă jurnalista.

„În primul rând,  este realizarea echipei noastre de la tv 8 care a reușit să devină evoluția anului potrivit Centrului de Jurnalism Independent în Cadrul Galei anuale „Jurnaliștii anului”. Cred că este o realizare foarte mare, dacă e să ne aducem aminte cum începea anul 2018 pentru noi (fără licență, cu datorii și fără mari perspective). Acum suntem un post care este susținut de mulți donatori, parteneri de dezvoltare, avem multe proiecte noi și încă încercăm să pornim și alte proiecte. Astfel, tv 8 este o realizare mare. Eu sunt jurnalist și nu pot aprecia realizările mele dincolo de contextul general în care ne aflăm. Dar iată că incă o realizare este speranța, care în pofida la toate lucrurile, încă nu este pierdută”, povestește Natalia.

Natalia recunoaște că în anul 2018 a fost dedicată totalmente lucrului, care pe alocuri a reprezentat și un refugiu pentru ea.

„Eu am lucrat aproape tot timpul anul ăsta, în afară de 7 zile de odihnă pe care le-am petrecut alături de mama și prietena mea. Anul 2018, la mine a fost despre lucru, și, probabil lucrul a fost și un fel de refugiu de la stări personale mai puțin plăcute”, povestește Natalia.

În spatele unei femei puternice se ascunde o femeie firavă care își permite să mai fie și slabă, din când în când. Natalia a mărturisit cum răspunde eșecurilor pe care i s-a întâmplat să le trăiască în 2018.

„Plâng, sub pătură, câteva zile, apoi răsuflu adânc și merg înainte. Eu îmi permit să fiu slabă, cel puțin cu mine însămi. Dar iată că o altă lecție învățată este faptul că trebuie să-ți permiți să fii slabă și cu cei apropiați, să nu ascunzi asta de ei. Dacă încerci mereu să joci rolul unei femei extrem de puternice, pur și simplu vei ceda într-un moment.  Din acest motiv eu am învățat să-mi permit uneori să fiu slabă, iar acest lucru e ceva firesc. Puterea nu constă în lipsa slăbiciunilor, puterea constă în capacitatea de a le face față”, spune jurnalista.

Despre planurile pentru 2019 nu vrea să vorbească prea multe, dar visează ca 2019 să fie un al ușurării pentru toată lumea.

„Bineînțeles că mi-am făcut anumite planuri, dar vorba ceea, dacă vrei să-l faci pe Dumnezeu să râdă, povestește-i despre planurile tale. Doar aș vrea să spun că eu doresc ca acest an care vine, să fie pentru toată țara noastră un an al ușurării, pentru că noi chiar merităm asta. Un an al schimbării și al ușurării”, încheie jurnalista.