Moldova câștigă încă un punct spre parcursul european, având posibilitatea de a avea o a treia prim-ministră din istoria Republicii Moldova. Natalia Gavriliță a fost astăzi desemnată, prin decretul Președintei Maia Sandu, Prim-Ministru al Republicii Moldova, eveniment care merită o atenție deosebită.

Natalia Gavriliță este născută în satul Mălăiești în anul 1977 și este de pregătire academică economistă. A deținut, în trecut, funcția de ministru al Finanțelor al Republicii Moldova, în intervalul 8 iunie – 14 noiembrie 2019, când prim-ministru în exercițiu era Maia Sandu.

Și-a făcut studiile de licență la Universitatea de Stat din Republica Moldova, în domeniul Dreptului Internațional, iar în 2003 a câștigat bursa academică Edmund S. Muskie. Totodată, în parcursul său academic, dumneaei a obținut și un masterat în Politici Publice la Școala de Guvernare J. F. Kennedy a prestigioasei instituții Harvard University.

Cu un background academic de anvergură, aceasta se poate mândri și cu o carieră profesională pe măsură

Între 2007-2009, aceasta a activat în Ministerul Economiei, în postul de Șef al Departamentului pentru Prognoze Economice și Programe de Dezvoltare și Șef al Direcției Coordonare a politicilor și asistenței externe în cadrul aparatului Guvernului.

Între 2009 – 2013, Natalia Gavriliță a activitat în organizația Oxford Policy Management în Marea Britanie  având funcția de consultant superior și, ulterior, în calitate de Manager de portofoliu pe metode de evaluare.

Între 2013 – 2015 a fost Secretar de Stat și Șef de Cabinet în cadrul Ministerului Educației, condus în acea perioadă de Maia Sandu. De asemenea, a exercitat rolul de Director Executiv al Proiectului Reforma în Educație al Băncii Mondiale.

Din 2015 până în 2019 a fost Director al Fondului Global pentru Inovare unde a gestionat un portofoliu de 11 proiecte cu un buget de aproximativ 13,5 milioane de dolari și a condus procesul de selectare, analiză, contractare și administrare a proiectelor de investiții în inovații pentru țările în dezvoltare.

Se poate astfel concluziona că suntem într-un moment istoric, când avem un Prim – ministru tehnocrat cu vaste cunoștințe practice în domeniile vitale ale țării, iar activitatea acesteia are astfel sorți de izbândă. Nu ne rămâne altceva decât să-i urăm succes.

Sursă foto: radiochisinau.md

Distribuie articolul: