Natalia Doga, soția, sprijinul și marea dragoste a compozitorului Eugen Doga, este omagiată. Artistul a publicat o galerie foto rară cu cea care îi este mereu alături timp de aproape șase decenii.

Natalia Doga s-a născut la Moscova, iar pe viitorul său soț l-a cunoscut când a venit într-o vizită la mătușa sa din Chișinău. A acceptat să-i fie soție și, în anul 1962, Natalia și Eugen Doga au făcut trei nunți, una în Mocra, satul de baștină a compozitorului, una la Moscova și una în satul bunicii. Peste trei ani s-a născut fiica lor, Viorica.

„La Moscova eram așteptată de un tânăr, părinţii căruia mă vedeau ca pe o potențială noră, dar odată ajunsă la Chişinău, în trei zile, viaţa mea s-a schimbat la 180 de grade. Eugen era student şi locuia în subsolul casei în care trăia mătuşa mea. M-a întrebat dacă vreau să merg cu el să bem o limonadă, iar eu am acceptat. Când m-a cerut de nevastă, am semnat şi un contract spiritual, iar o cerinţă a lui Eugen a fost ca eu să învăţ limba ţării. Mi-a fost greu, căci în acele timpuri nu erau cursuri specializate. Limba română am învăţat-o împreună cu fiica noastră”, a dezvăluit Natalia Doga.

„La mulți ani, doamna Natalia Doga”, este mesajul marelui compozitor distribuit pe pagina oficială de facebook alături de mai multe fotografii desprinse din albumul familiei.

Felicitări și la mulți ani din partea redacției EA.md!

Sursa: Facebook/EugenDoga