Napoleonul este foarte îndrăgit în părțile noastre. Da, vorbesc despre tort. Dar v-ați gândit vreodată cât de ușor se pregătește? Nu de alta, dar cunoaștem că bucatele gătite acasă, sunt și cele mai bune, de fapt. Eu zic să experimentăm împreună și să pregătim prăjitura cremoasă și foarte delicioasă direct în bucătăria noastră!

*Ingredientele sunt pentru un tort

Ingrediente

 • aluat foietaj (fără drojdie) 700-800 g
 • 180 g zahăr
 • 3 ouă
 • zahăr vanilat
 • 800 ml lapte
 • 2,5 linguri cu făină
 • o lingură cu amidon (cartof sau porumb)
 • unt 150 g

Mod de preparare:

 1. Coacem în prealabil blaturile. Dacă foile sunt prea groase, trebuie să le întidem. Se vor coace la temperatura de 180 grade celsius, până la rumenire. Apoi le lăsăm să se răcească.
 2. La 600 ml de lapte adăugăm zahărul vanilat și punem pe foc. Lăsăm pe foc mediu până la fierbere.
 3. Între timp, în alt bol amestecăm ingredientele rămase (ouă, zahăr, făină, amidon și 200 ml lapte).
 4. După ce laptele a început să fiarbă, adăugăm masa obținută și amestecăm cât mai activ pentru a evita formarea cocoloașelor. De la foc mediu, trecem la foc mare și amestecăm până crema devine densă. Ținem pe foc încă un pic și ulterior, adăugăm untul. Amestecăm totul până la dizolvarea untului.
 5. Crema este gata. Acum trebuie să o transferăm într-un alt bol și să o acoperim cu peliculă alimentară. Atenție, nu acoperiți bolul, ci chiar crema! Astfel vom evita formarea unui strat dur deasupra compoziției. Lăsăm crema să se răcească total.
 6. Pregătim blaturile pentru a face tortul: fie îi dăm forma dorită (dacă nu ați făcut-o înainte de coacere), fie rupem blatul în bucăți (în cazul în care doriți ca tortul să fie cât mai cremos) și le aranjați în forma unu puzzle.
 7. După ce crema s-a răcit, facem tortul. Primul strat va fi blatul, al doilea – crema și tot așa până la epuizarea rezervelor de blaturi/foi. Nu uitați că trebuie să lăsați câteva felii sau bucăți pentru înfrumuțesare, iar ultimul strat va fi crema.
 8. Prăjtura se va lăsa la frigider pentru cel puțin două ore, iar varianta cea mai bună este să o lăsați peste noapte.

P.S. Pentru ca prăjitura să aibă note fresh, am condimentat-o cu câteva vișine.

Poftă bună!

Distribuie articolul: