Pe 12 noiembrie, gimnasta care a făcut istorie, Nadia Comaneci, a împlinit 59 de ani. Cu ocazia zilei sale de naștere, ea a ținut să facă o declarație manifest, de încurajare pentru viitorii sportivi de performanță – copiii care s-au apucat de sport, dar se întreabă dacă merită eforturile.

Nadia Comăneci, la 59 de ani. Declarația-manifest

Într-un interviu pentru publicația Le Monde, Nadia punea în câteva declarații toată puterea cu care s-a implicat în gimnastică:

„Nu consider că mi-a fost furată copilăria și adolescența, din moment ce e singura viață pe care am cunoscut-o și pe care vreau să o duc. Îi voi fi întotdeauna recunoscătoare mamei mele, ea este cea care m-a dus într-o zi la sală.

Altfel, aș fi avut o existență normală și mult mai puțin interesantă. Nu am niciun regret și nici nu am avut.

Priviți ce înseamnă viața mea: tot ce mi s-a întâmplat mi-a permis să fiu acolo unde sunt azi. Sigur, am avut momente dificile, ca oricine, dar am trecut peste aceste încercări, pentru că mă straduiesc mereu să fiu pozitivă și să iau ceea ce este mai bun din ce ni se întâmplă. 73 a fost numărul meu de concurs, 7×3=21, reprezentând a XXI-a ediție a JO, la Montreal. Am luat șapte note de zece, trei medalii de aur. 7+3=10”.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Nadia Comaneci (@comaneci10)

Numită și Zeița de la Montreal, fosta sportivă este mereu activă pe rețele sociale și face un PR excelent României prin discursul abordat la diferitele evenimente la care ia parte, iar presa internațională evocă des realizările primei gimnaste care a luat nota 10, menționează digisport.ro.

Nadia Comâneci a câștigat 3 medalii de aur la acea ediție, când avea doar 14 ani. La competiția din Canada, românca a mai primit alte 6 note de 10. În total, Nadia a obținut 9 medalii olimpice de aur, dintre care 5 la individual, iar apoi, la Olimpiada de la Moscova, din 1980, a mai obținut două note de 10.

Ajunsă la 59 de ani, Nadia este stabilită în SUA din 1989, cu o lună înaintea începerii Revoluției.

Foto: Instagram/NadiaComaneci

Distribuie articolul: