În ciuda eforturilor organizațiilor nonguvernamentale, la nivel mondial încă mai există problema sexismului sau a discriminării sexuale, atunci când vine vorba de promovarea femeilor în funcții-cheie. Publicația britanică ELLE a decis, având la bază statisticile, să lanseze campania socială „More Women” (trad.: mai multe femei), în vederea susținerii femeilor care luptă zilnic cu acest tip de discriminare.

Publicația a realizat și un spot video, legat de felul în care femeile aflate în funcții de conducere se susțin reciproc în permanență, dărâmând mitul legat de concurența dintre acestea.

„Noul număr al revistei noastre a fost este dedicat feminismului. Vrem să-i provocăm pe oameni să gândească diferit cu privire la funcțiile de conducere ale femeilor și să promoveze ideea de egalitate”, spun redactorii revistei.

În spotul video, apar mai multe fotografii în care Angelina Jolie, Emma Watson, Regina Elizabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și alte femei, apar mai întâi alături de bărbați, apoi fără de aceștia.

Autorii își propun ca astfel, să facă vizibilă ponderea mică a femeilor care posedă funcții importate și forță decizională, începând cu televiziunea și terminând cu organizațiile politice.

elle-more-women-2_3470356b

elle-more-women-3_3470361b

elle-more-women-4_3470363b

elle-more-women-5_3470426b

elle-more-women-6_3470428b

Foto: ELLE UK

Distribuie articolul: