Cum arată paradisul pe pământ în viziunea oamenilor care iubesc mișcarea? Noi am aflat răspunsul pe 25 iunie, într-o poiană din parcul Dendrariu. Acolo, Asociația 11even, susținută de Kaufland și Asociația de Voluntariat Internațional, a amenajat un teren de joacă imens, cu acces gratuit.) Astfel, festivalul „Bucurie în mișcare”, ajuns la a doua ediție, a pus din nou pe fugă moldovenii...în cel mai bun sens al cuvântului.


Olga Cortac, coordonatoarea festivalului „Bucurie în mișcare”: „La „Bucurie în mișcare” ne-am jucat în cadrul Caravanei de Joacă cu copiii mici din școli, am fost la ei cu jocuri simple: sărit în elastic, în saci, am alergat cu mingea, i-am scos din zona asta de calculatoare și tot felul de gadgeturi, am provocat publicul mai măricel la cursa de alergare și cursa de biciclete care s-a întâmplat ieri la Valea Morilor, iar astăzi am provocat publicul de la 4 la 90 de ani, cum îi numim noi având aceleași jocuri simple numite mai sus, până la badminton, tir cu arcul, fotbal, volei.”

image

Cei mai mulți dintre participanți au cam uitat cum e să faci mișcare.

Andrei Berezovschi: „Oo, toamna trecută.. Nu prea fac sport, sunt la serviciu, ocupat. Acum cu copilul am ieșit la iarba verde mulțumită organizatorilor, facem un pic de sport.”

Petru: „Îmi place de mititel voleiul, la școală jucam. Nu îi cunosc pe partenerii mei de joc, dar nici nu e nevoie să cunoști oamenii ca să joci. Dacă îți place, intri în orice companie.”

Cu o bicicletă fabricată în Moldova, a mers acasă Daniel. Se pare că premiul câșigat la tombolă a picat la țanc, deoarece bicicleta lui se strica foarte des. Cât a cântat Guz pe scenă, Daniel nu a mai coborât de pe calul cu două roți. Participanții mai puțini activi ai festivalului s-au putut relaxa la umbră pe shez-longuri sau în zona „Reciclăm și jucăm”. Din lucrurile care nu le mai servesc la nimic, au confecționat accesorii pe care le-au propus trecătorilor în schimbul unor donații pentru diverse cauze sociale.

Cristina Chifa: „Aici vedeți niște rămășițe de la pantalonii mei mai vechi, avem și panglici rămase de la botez, zile de naștere, cumetrii. Tot ce rămâne recicălm, poate o tastatură veche doriți sau o curelușă , decât să o aruncăm, o tăiem, punem țintișoare și ceva pentru urechiușă și totul e gata.”

Și asta e o doar o mică parte din toată nebunia bună petrecută la Festivalul „Bucurie în mișcare”, care s-a desfășurat în acest an în patru orașe din Moldova- Chișinău, Bălți, Cahul și Orhei.

P.

Distribuie articolul: