Moldova – o țară mică, dar bogată în tradiții frumoase și oameni talentați. De acest lucru s-au convins și cei care au urmărit documentarul realizat de postul de televiziune franco-german ARTE. 

Tradițile moldovenești au ajuns subiectul unui documentar realizat de canalul franco-german, care are menirea de a ajuta la descoperirea țărișoarei noastre, a culturii bogate și a oamenilor extrem de talentați.

Moldova, țara contrastelor

Filmul a fost realizat în vara lui 2018, mai exact, în preajma și în timpul Festivalului IA Mania, iar protagonista peliculei a fost chiar Nata Albot, care a avut grijă să-l inițieze pe autorul documentarului, în cultura țării noastre. Fondatoarea Klumea a povestit cu o deosebită o căldură și cu multă pasiune, despre marea bogăție a poporului nostru – tradițiile și obiceiurile moldovenești.

„Descoperirea Moldovei, a culturii și a istoriei sale, condusă de neînfricata jurnalistă și bloggeriță, Nata Albot”

„Cu șase ani în urmă, Nata Albot a organizat prima ediție a festivalului IA Mania, un omagiu adus bluzei albe brodate cu elemente tradiționale, Ia, care este portul popular de sărbătoare a moldovencelor. Evenimentul, care a avut loc în satul de frontieră Holercani a câștigat o notorietate neașteptată. Jurnalistă și blogger, acum stabilită în Canada, Nata se întoarce în țară în fiecare an cu ocazia festivalului. Ea militează pentru o Moldovă modernă, deschisă lumii întregi”, scrie publicația arte.tv.

Urmăriți documentarul și amintiți-vă de rădăcini, de frumusețea țărișoarei noastre și de tezaurul poporului nostru:

Sursa: ARTE.tv

Vezi și: IA Mania 2018 a depășit toate așteptările! Cei mai frumoși din miile de vizitatori i-am surprins noi