Puțini oameni știu mai bine decât Chelsea Werner cum e să-ți împlinești un vis. Ea demonstrează că în viață, chiar dacă pleci cu șansa a doua, poți fi cu un pas înaintea multor.

Sunt oameni care nu îndrăznesc să se gândească la ceea ce ar putea reuși, dar destinul le surâde și îi ajută să ajungă acolo unde nici nu visau. Și sunt oameni care au un vis, care nu încetează să creadă în el și luptă până îl împlinesc. Din această categorie face parte Chelsea Werner.


Pentru toți cei care n-au avut niciodată sau nu mai au încredere în ei, pentru toți cei desconsiderați sau disprețuiți pe nedrept, pentru toți cei cărora li s-a spus că n-au dreptul la mai mult și nu pot spera la altceva, pentru toți cei care au fost lăsați de izbeliște, pentru toți cei care n-au mai avut puterea de a lupta, dar și pentru toți cei care nu ezită să-și ajute semenii, Chelsea Werner e un exemplu, scrie Eva.ro. Ea e dovada vie că deși unii pornesc în viață cu șansa a doua, pot fi cu un pas în fața multora cărora aparent nu le lipsește nimic.

Înfruntând toate ideile preconcepute despre sindromul Down, această fată a reușit să-și transforme visul în realitate: nu doar că a devenit campioană olimpică, dar s-a transformat și într-un model care redefinește standardele de frumusețe.

În ciuda diagnosticului, părinții au îndreptat-o spre diferite sporturi, iar atmosfera competițiilor sportive a făcut-o să-și dorească din tot sufletul să devină gimnastă. Din clipa în care a simțit că vrea asta, numai la asta s-a gândit. La opt ani a început să facă gimnastică, deși medicii avertizaseră că ea va avea toată viața un tonus muscular redus. Nu se putea găsi o motivație mai bună pentru Chelsea – când cineva îi spune că nu poate face ceva, atunci dă tot ce poate.

Cu devotament, perseverență și multe sacrificii, ea a devenit o sportivă respectată. În 2015, cea mai bună gimnastă din istorie, Nadia Comăneci, a invitat-o pe Chelsea la evenimentul Nadia Comaneci International Meet in 2015. Tânăra a avut ocazia de a-și arăta talentul în compania celor mai bune gimnaste din lume.

A câștigat de patru ori Jocurile Naționale Special Olympics din Statele Unite, competiție rezervată sportivilor cu dizabilități fizice și psihice. Iar până la 27 de ani se putea mândri cu două titluri de campioană mondială, scrie Bright Side.

Ajunsă aici, Chelsea ar fi putut să domine liniștită categoria la care concura. Dar o nouă pasiune i-a deschis alt drum în viață: lumea modei. Fără a abandona cariera sportivă, a început să bată la ușile unei industrii care părea un loc interzis pentru ea.

Cine ar fi crezut că o fată cu sindrom Down ar putea convinge vreun creator, vreo casă de modă sau vreo agenție de modelling să-i dea o șansă? Doar Chelsea era în stare să facă asta.

We Speak este o agenție din New York care militează pentru o schimbare pozitivă în publicitatea din modă, propunând un suflu nou, un stil de viață sănătos și chipuri speciale în fața camerelor. Iar Chelsea se potrivea perfect acestei orientări – ea demonstrează că a fi unic nu înseamnă să fii așa cum cred mulți, adică perfect. Tânăra promovează acum cu succes diversitatea în modelling.

Sursa: Eva.ro

Distribuie articolul: