Muzeul Național de Istorie  a Moldovei va folosi  tehnologiile informaționale pentru a promova turismul arheologic, istoric și cultural. Se întâmplă după ce instituția de la Chișinău a semnat un acord de parteneriat privind acordarea unui grant cu Primăria orașului Nessebar, Bulgaria. Obiectivul proiectului este promovarea turismului arheologic, istoric și cultural din regiunea Mării Negre prin prezentarea patrimoniului bogat și a moștenirii culturale într-un mod coerent, folosind tehnologiile informaționale, scrie AGORA.md.

Portalul web care urmează să fie creat în cadrul proiectului, va prezenta modelele 3D ale siturilor arheologice, clădiri, monumente și săpături. Portalul va include, de asemenea, un sistem integrat de bibliotecă, o colecție digitalizată de hărți vechi și un SIG bazat pe WEB pentru georeferențierea obiectelor prezentate.

Proiectul ARHICUP  este finanțat prin Programul operațional comun de cooperare transfrontalieră în cadrul Instrumentului european de vecinătate „Bazinul Mării Negre 2014-2020”, axa prioritară 1.1. „Promovarea comună a afacerilor și antreprenoriatului în domeniul turismului și culturii” care va dura 24 de luni.

Partenerii Muzeului Național de Istorie a Moldovei în cadrul proiectului sunt Municipalitatea Nessebar, Bulgaria și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța, România.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!