World Press Photo este un concurs de fotografie, ce se desfășoară anual, în toată lumea. Scopul acestui concurs este de a povesti istoriile care contează cu adevărat, punând accent pe fotografii de calitate. Anual, lucrările câștigătoare sunt expuse și la Chișinău. 

Deja al patrulea an consecutiv, Muzeul Național de Istorie din Chișinău, găzduiește expoziția World Press Photo. O ușă mare, de culoare arămie deschide intrarea în lumea durerii, emoțiilor negative, războaielor și catastrofelor naturale. Majoritatea fotografiilor se axează pe acest concept, autorii încearcă să prezinte problemele globale, dar care, totuși, nu ies la iveală.

O serie de fotografii, care redau istorii incredibile, o serie de fotografii care te pun pe gânduri, care te provoacă să analizezi viața pe care o ai și să începi să setezi prioritățile altfel. Calitatea înaltă a fotografiilor redau și mai bine emoțiile adevărate, ne mai vorbind de cele editate în alb-negru, ele sunt o artă aparte.

Pe lângă emoțiile pe care le vedem pe fețele personajelor din fotografii, poți observa și emoțiile fotografului… Unele dintre ele demonstrează curajul și devotamentul pentru lucru, fapt care nu fiecare îl poate arăta.

Dacă vă propuneți să ajungeți la această expoziție, aveți posibilitatea să o faceți până pe 9 decembrie. Admirați cu atenție fiecare imagine și încercați să-i înțelegeți sensul adevărat.