Știți care este diferența dintre maiou și tricou? Dar ce înseamnă helancă? Stilista Danko Ylianna a decis să ne aducă la cunoștință câțiva termeni uzuali pe care îi folosim practic în fiecare zi, dar nu neapărat corect. Articolele pe care le-a menționat și explicat aceasta sunt incluse, de obicei, în garderoba de bază a unei femei, astfel ar fi minunat dacă am ști cum să le întrebuințăm corect atunci când descriem o ținută sau când mergem la cumpărături. 

Când îmbraci un maiou și când un tricou

MAIOU – Articol de lenjerie decoltat, cu bretele (înguste sau late), purtat de regulă sub jachete, cardigane sau sacouri. În urmă cu câţiva ani, maiourile erau considerate piese pentru budoar, acum s-au transformat în elemente statement, fiind lăsate la vedere.

TRICOU – Obiect de îmbrăcăminte unisex, din tricot, bumbac sau de lână, cu mâneci (de lungime medie sau scurtă).

HELANCĂ – Item vestimentar unisex realizat din țesătură supraelastică. Aceasta poate fi cu sau fără mâneci și cu guler ridicat pe gât.BUSTIERĂ – Element de vestimentație feminină care acoperă bustul (cu sau fără bretele).

TOP / CROP TOP – Obiect de vestimentație care acoperă zona superioară a corpului, de la bust în sus. Acesta poate fi cu sau fără mâneci.


BÓDY – Piesă vestimentară din jerseu elastic (cu sau fără mâneci) care se mulează pe corp, încheindu-se între picioare.

Stilista Ylianna Danko te îndeamnă să-ți împarți cunoștințele și cu prietenele tale!

Sursa: Facebook.com/Danko Ylianna

Vezi și: „După Cortină” cu Ylianna Danko, despre stil și atitudine: „Tu trebuie să porți haina, nu ea pe tine” (Video)