Desertul Mochi este mândria bucătăriei japoneze. Vă vom spune de ce el este calificat drept cel mai sănătos desert japonez și cât de folositor este pentru organismul uman.

Deserturile tradiționale asiatice sunt fundamental diferite de cele rusești, estice și europene. Printre acestea există și produse de patiserie care sunt familiare tuturor, dar cu siguranță nu sunt la fel de dăunătoare pentru corp ca, de exemplu, deserturile tradiționale rusești. Dulciurile asiatice au fost întotdeauna considerate unele dintre cele mai benefice pentru sănătate și corp.

Istoria desertului Mochi datează din secolul al VIII-lea d.Hr.. Mochi este un tip de aluat japonez din orez fiert din varietatea mochi-mai (orez glutinos, dulce). Pregătirea aluatului mochi durează mult, iar procesul este foarte migălos.

Înghețata Mochi este deosebit de populară printre deserturile realizate din acest aluat – bile mici de înghețată înfășurate în aluat de aspen mochi și daifuku mochi (prăjituri din aluat de orez cu o varietate de umpluturi dulci).

Pe lângă faptul că este gustos, desertul mochi este, de asemenea, sănătos. Dulciurile Mochi conțin o cantitate mică de zahăr, în timp ce ingredientul principal din compoziția sa este orezul. Cei care mențin un regim alimentar corect, știu că produsele coapte, fabricate din făină de orez sunt mai puțin dăunătoare decât cele similare făcute din făină obișnuită.

Desertul Mochi este recomandat în special celor care suferă de anemie, dezechilibru al zahărului din sânge, precum și celor care au probleme intestinale. Desertul japonez va fi util în special pentru persoanele cu imunitate slabă sau scăzută.

Sursă: marieclaire.ru