Mihai, un copil de 7 ani din satul Peresecina, a mers în această toamnă pentru prima dată la școală. Provocările lui sunt multe – colegi noi, un loc al său în bancă cu care ar trebui să se obișnuiască, lecții de învățat și primele teme pentru acasă. Pentru a face față acestor lucruri, păstrând entuziasmul lor copilăresc, pentru copii este mult mai ușor când au la îndemână cărți prietenoase.

Cărți educative, în cadrul Fundației OK

Alături de alți 999 de copii din întreaga țară, Mihai v-a primi în dar abecedarul „Plaiul meu natal” și cartea „Tara mea Moldovă – Floare” semnate de Stela Cemortan, doctor habilitat, autor şi coordonator al multor documente conceptuale şi normative ale educaţiei preşcolare şi învăţământului general.

Ambele manuale sunt donate de către Mobiasbanca – OTP Group S.A., acestea cuprind poezii specifice vârstei, însoțite de ilustrații în stil mioritic. Cărțile vizează dezvoltarea armonioasă a personalității copilului, care, cu ajutorul adulților va reuși să-și formeze treptat comportamente de tip cognitiv-verbal și socio-afectiv, toate fiind importante pentru debutul școlar.
Abecedarele au fost distribuite în zona de Centru, Nord și Sud a țării, copiilor din familii social-vulnerabile, cât și centrelor de plasament pentru copii. Instituțiile și beneficiarii au fost identificați în cooperare cu Autoritățile Publice Locale, dar și de către angajații Mobiasbanca – OTP Group S.A., care activează în sucursalele regionale.

„Prin acest gest tindem să cultivăm în copii dragostea pentru noi însușiri și descoperiri. Totodată, dorim sa venim în sprijinul familiilor în efortul lor de educare a copiilor. Avem în derulare proiecte care sprijină inovația în educație și asigură accesul către aceasta, indiferent de vârstă, gen sau poziție socială. Unul dintre cele mai ambițioase proiecte fiind Fundația pentru educație financiară „OK”, declară Stela Ciobanu, Vicepreședinte al Comitetului Executiv – Secretar General, Mobiasbanca – OTP Group S.A.

Sentimentul că fiecare cărțulie va ajunge la copilul potrivit  și va contribui la creșterea lui, este amplificat de alte realizări și proiecte în care Mobiasbanca se implică: cultura, arta, sănătatea, sportul și educația financiară.

Mobiasbanca – OTP Group S.A. aniversează treizeci de ani de activitate, fiind acum una dintre cele mai mari patru bănci din Moldova, cu 160 000 de clienți, 800 de angajați și 53 de sucursale în toată țara. Una dintre misiunile Mobiasbanca – OTP Group este să sprijine dezvoltarea sustenabilă a societății, angajații băncii fiind cei mai fideli ambasadori ai culturii de responsabilitate socială corporativă, cu un puternic spirit de voluntariat.

P