În acest an, cei de la Mobiasbancă și-au spus că binele comunitar este prioritatea numărul unu! Banca a decis să redirecționeze fondurile destinate cadourilor de sărbători pentru clienți spre reamenajarea Secției de Reanimare și Terapie Intensivă a clinicii „Emilian Coțaga” a Institutului Mamei și Copilului.

Fondată în 1974, secția acordă asistență copiilor la nivel național și este unica secție din Republica Moldova care tratează anual circa 120 de copii cu cele mai grave. Proiectul de renovare a vizat înlocuirea geamurilor și ușilor vechi, ceea ce va spori izolarea termică și menținerea temperaturii optime în secție și saloane. La fel, a fost instalat un sistem nou și performant de ventilare care permite aerisirea încăperilor și filtrarea aerului în secție conform normelor sanitare – condiție  imperativ necesară în tratarea arsurilor.

„Am fost sensibilizați anume de specificul acestei secții, care tratează niște cazuri extrem de grave, iar copiii cu atât mai mult necesită o abordare specială, multă răbdare și dragoste. Le mulțumim foarte mult clienților noștri, care, indirect, au pus umărul la realizarea acestui proiect important. Prin acest exemplu, sper să încurajăm și comunitatea de afaceri la acțiuni similare, deoarece contribuția fiecaruia dintre noi este importantă, cu precădere în sectorul sănătății”, a declarat Stela Ciobanu, Secretar General, membru al Comitetului de conducere al băncii.

Vicedirectorul clinicii, dl Vasile Tomuz, și-a exprimat recunoștința pentru suportul acordat instituției, menționând: „Ne bucurăm să avem condiții mai sigure pentru tratarea copiilor, dar și condiții mai bune de lucru pentru personalul medical. În ultimii trei ani, am înregistrat performanța să nu avem nici un caz letal în această secție. Acum, ne propunem să reducem timpul de tratament și spitalizare, utilizând metode și medicamente moderne, mai performante”.

BC „Mobiasbancă – Groupe Societe Generale” S.A. parte a unui grup financiar internaţional solid, este apreciată pentru stabilitate și transparență, produse și servicii financiare de calitate.  Banca are o cultură corporativă dezvoltată care este  împărtășită de către angajați săi și se implică activ în viața socială a comunității în care activează, susținând cultura și arta, persoanele cu nevoi speciale, sportul și voluntariatul.

P