Oricine își dorește o relație de cuplu perfectă, adevărul însă este că acest tip de relații sau se întâlnesc foarte rar, sau… nu există! Iar anumite lucruri care se stipulează despre relațiile „perfecte” adesea sunt doar mituri. Vezi câteva mai jos.

Iubirea trebuie să fie ca-n povești

Magică, surprinzătoare, spontană.

Măcar începutul poveștilor de dragoste ar trebui fie așa și să vă bucurați, însă, mai departe de atât, nu se aplică aceste așteptări.

Adevărul este fiecare cuplu trebuie și înfrunte realitatea formată din carieră, programe de lucru, familie, sănătate și tot felul de obstacole pe care trebuie învățăm le balansăm.

Iubirea este de ajuns

Nu, nu este niciodată de ajuns, însă înțelegerea reciprocă, respectul și încrederea formează o bază minunată pentru ca iubirea voastră prindă rădăcini zdravene.

O relație sănătoasă de iubire nu arată deloc ca-n povești

Cuplurile fericite nu se ceartă

Certurile sunt sănătoase dacă sunt făcute cu cap.

Relațiile grozave, pline de îndrăgosteală păstrată cu sfințenie peste ani, au și ele parte de ceartă, doar e altfel. Certurile sunt pline de iubire și deloc focusate pe cine e de vină, ci pe ce putem învăța despre celălalt. Mai important este oamenii aceia se iubesc și dacă nu cad de acord de fiecare dată.

Într-o discuție serioasă, trebuie asaltați amândoi problema în cauză, nu atacați unul pe altul. Atacul la persoană, injuriile, blamările o degradeze relația până în punctul în care nu mai e cale de întors.

Relațiile perfecte se văd (și pe social media)

Cu cât e mai stilizată relația pe Facebook sau Instagram, cu cât postările sunt mai dese și pozele mai desăvârșite, cu atât relația e mai șubredă.

Numai un mediu superficial – ca social media – ar putea șuțină o asemenea imagine fugitivă a perfecțiunii în relații.

Dacă te iubește, se afișează cu tine peste tot” – e o prostie la fel de mare ca și pretenția în sine. Asta nu înseamnă nu-ți trăiești iubirea, nu ți-o cânți din suflet peste tot, dar păstrează și respectă intimitatea ei atât de frumoasă. Dragostea voastră este despre voi, nu despre câtă lume o apreciază cu un click, onorează-o cu bun simț.

Partenerii trebuie să aibă interese comune

Sigur, ești super norocoasă dacă ăsta e cazul în relația ta. Dar dacă nu, nu e nicio tragedie. Mai mult, omul de lângă tine nu trebuie forțat facă ceva ce nu-i place deloc, doar de dragul tău.

Sursa: andreearaicu.ro

Distribuie articolul: