Care sunt miturile despre dragoste pe care încă le mai credem? Fiecare avem o definiție proprie și o concepție unică despre iubire. Pentru cineva, e cel mai nobil sentiment, pentru alții, o slăbiciune. Însă, unii nu renunță să creadă în mituri.

  1. Într-o relație perfectă, îndrăgostiții nu se ceartă

Certurile sunt firești, sunt un proces de cunoaștere. Nu există relație fără ceartă, important e cum depășiți momentul.  Fața adevărată a partenerului o poți vedea atunci când sunteți supărați unul pe altul.  Comunicarea e ingredientul unei relației sănătoase, dar, uneori, nu ne iese să spunem calm ce ne dorim de la partener. Important să ne ascultăm și să găsim soluții împreună.

  1. Dragostea la prima vedere

E frumos să citești într-un roman cum el a văzut-o plimbându-se prin parc și a știut că e jumătatea lui. În realitate, lucrurile nu stau așa. Pentru a ne îndrăgosti de cineva, e nevoie de timp. Nu putem iubi pe cineva despre care nu știm nimic. Vrem ca persoana iubită să aibă aceleași valori, viziuni, principii, ca să putem construi un viitor împreună.  Dragostea la prima vedere se confundă cu atracția fizică.

  1. Dragostea e suferință

Nu. Dragostea nu trebuie să fie suferință și durere. Da, uneori, facem sacrificii pentru persoana iubită, iertăm, dar trebuie să ne punem pe noi înșine pe primul loc. O dragoste toxică ne distruge fizic și moral. Rolul unui iubit e cel de a ne face fericite, de a ne fi alături, de a ne susține, altfel, relația nu ar avea sens. Dragostea nu trebuie să devină dependență și un chin. Persoana potrivită nu ne va cere să renunțăm la carieră, hobby-uri prieteni. Persoana potrivită ne va inspira și ne va încuraja. Niciodată nu accepta mai puțin decât meriți.

  1. Dacă e gelos, înseamnă că mă iubește.

Gelozia e un monstru, care sfâșie relația. Gelozia e precum cafeaua espresso, se recomandă în doze mici. Dacă îți interzice să ieși, te ceartă că vorbești cu un prieten sau coleg, îți verifică mesajele, atunci, îmi pare rău să te anunț, dar nu te iubește pe tine ca ființă, ci ca pe o proprietate. Nu, nu vreau să mai aud: bărbații sunt posesivi și orgolioși.  Relația se bazează pe încredere și respect. Nu vei avea un motiv să-l înșeli pe iubitul tău dacă el te face fericită și te simți împlinită alături de el. Crizele de gelozie nu sunt o dovadă a dragostei, ci a orgoliului rănit.

  1. Iubitul meu trebuie să știe ce vreau.

Uneori, nici noi nu știm ce vrem. Nu trebuie să cerem imposibilul de la persoana iubită. Iubitul tău va ține cont de dorințele tale, va vrea să  știe cum te simți, ce gândești. Dar nu va putea ghici că îți dorești flori sau ciocolată în fiecare zi.

  1. Ai nevoie de dragoste ca să fii fericită.

Da, dar nu față de altcineva, ci de propria-ți persoană. Până ce nu înveți să te iubești pe tine însăți, nu vei putea fi mulțumită într-o relație romantică. Când te iubești pe tine, vei avea curajul să ieși dintr-o relație toxică, nu vei accepta să faci compromisuri doar pentru a-i face lui pe plac. Doar atunci, o relație îți va oferi emoții pozitive și nu va fi o nevoie, ci un detaliu care-ți va face viața mai plăcută.