O mișcare plină de primăvară și de încurajare susține Lilu Ojovan pe rețelele sociale. Prezentatoarea încurajează urmăritorii săi să cumpere flori d eba bătrâneii care le vând la colț de stradă, flori de grădină, de sezon, susținându-i în acest fel și făcându-le ziua mai frumoasă. Jurnalista face apel și la organele legii să nu-i tragă la răspundere pe aceștia pentru comerț stradal ilicit.

„Fericirea sublimă o simți atunci când faci pe altcineva fericit. 💐Și un moment de bucurie îți poate schimba ziua. Un buchețel de Narciși, flori care pe bune miros a primăvara, cumpărat de la bătrâni aduce bucurii și de o parte și de alta. Faci pe cineva mai fericit, tu esti fericita ca ai și un buchet minunat de flori. Fie ți le lași tie, fie alegi sa le dărui cuiva – făcând o a treia persoana fericita. E simplu totul – un val al emoțiilor frumoase. De ce avem nevoie ca sa ne bucurăm cu adevărat de viața.🌼💛🌼 #cumparafloridelabatrani atâtea mesaje și poze – sunt foarte fericită de implicare”, a mai notat prezentatoarea „Vorbe bune cu Lilu.

Având zeci de mii de urmăritori, Lilu este zilnic inundată de mesaje ale oamenilor care susțin inițiativa ei și cumpără flori de la bărânii caare le vând la colț de stradă. Prezentatoarea le pune postarile sau story cu acest tag la ea pe pagină, creând astfel o întreagă mișcare despre #Cumparafloridelabatrani. Astăzi Lilu îi roagă și pe polițiști să fie mai indulgenți cu acești bătrânei și să nu le pună amenzi pentru comerțul stradal ilicit – aceasta poate fi unica lor sursă de venit suplimentar.

Lilu a fost apreciată de mulți pentru inițiativa sa, fiind una dintre mai multele pe care jurnalista le promovează. Amintim aici și renunțarea la pungile din plastic sau promovarea cumpărării de haine la mâna a doua.