Există atâtea reguli și sfaturi pentru îngrijirea tenului, încât rareori reușim să le respectăm și aplicăm pe fiecare. Mai ales că unele dintre acestea se contrazic. Totuși, când aceste recomandări vin din partea celor mai buni specialiști în dermatologie, nu ne putem permite să trecem cu vederea. Un simplu truc nu te constă nimic și îl poți pune în practică timpd e un minut, menționează eva.ro.

Un exemplu este sfatul unui dermatolog de top, care lucrează cu numeroase staruri de la Hollywood. Renee Rouleau are peste 30 de ani de experință în domeniu, iar printre starurile care i-au călcat pragul se numără celebrități precum Lili Reinhart, Demi Lovato sau Cindy Crawford. Renee Rouleau oferă numeroase sfaturi prețioase pe blogul său, însă unul dintre ele a atras atenția tuturor pasionatelor de frumusețe, în special pentru că este atât de ușor de pus în practică și are rezultate excelente.

Trucul împărtășit de medicul dermatolog nu te constă nimic și îl poți pune în practică într-un timp mai mult decât scurt. Acesta poartă denumirea „Minutul de aur” și se referă la minutul după ce ieși imediat de sub duș.

După ce te-ai spălat pe față și ai tamponat cu un prosop, pielea ta este foarte vulnerabilă la apariția deshidratării printr-un proces numit osmoză”, explică Rouleau.

Ai la dispoziție numai 60 de secunde înainte ca deshidratarea prin evaporare să se instaleze”, spune dermatologul.

Aplicând un produs pe piele în această fereastră scurtă de timp vei putea să „sigilezi” apa de la nivelul pielii și să eviți deshidratarea. „Aplică o loțiune tonică care va menține apa în piele, înainte de a aplica un serum sau o cremă hidratantă”, recomandă specialista.

Se pare că starurile care îi urmează sfaturile sunt foarte încântate de rezultat. Atât Lili Reinhart, cât și Demi Lovato au postat selfie-uri pe Instagram în care se mândresc cu tenul lor perfect, mulțumindu-i lui Rouleau pentru rezultatele impecabile.

Ca să poți pune în practică acest sfat foarte simplu: lasă pe chiuvetă o loțiune tonică pentru ten pe care să o aplici imediat după ce te-ai spălat pe față și te-ai șters cu prosopul.

Îți vei aminti să aplici produsul dacă îți este mereu la îndemână și îl vezi de fiecare dată când te speli. În locul unei loțiuni tonice poți aplica apă de trandafiri, care este 100% naturală și conține antioxidanți ce previn îmbătrânirea prematură a pielii.

Sursa: Eva.ro

Distribuie articolul: