Ministrul Muncii şi Sănătăţii din Japonia a apărat prevederea care permite angajatorilor să le ceară angajatelor să poarte pantofi cu toc la serviciu, argumentând că „este necesar şi adecvat”. Declaraţia vine după ce o petiţie a fost lansată împotriva acestei practici, relatează The Guardian, citat de digi24.ro.

Declaraţia vine de la Takumi Nemoto, care a fost rugat să comenteze în legătură cu petiţia lansată de un grup de femei care vor ca guvernul să interzică șefilor să le mai forţeze pe angajatele lor sau pe viitoarele angajate să poarte pantofi cu toc.

Petiţia a fost trimisă Ministerului Muncii din Japonia marţi. Campania a fost denumită #KuToo, un joc de cuvinte între „kutsu” şi „kutsuu”, cuvinte care în limba japoneză înseamnă „pantofi” şi „durere”, dar şi ca referinţă la mişcarea globală #MeToo, mişcare împotriva abuzurilor sexuale.

Mişcarea #KuToo a fost lansată de Yumi Ishikawa, actriţă şi scriitoare, şi a câştigat rapid un număr mare de susţinători online. Susţinătorii campaniei spun că purtarea pantofilor cu toc este o condiţie esenţială pentru a te angaja sau a lucra în companii japoneze. Unii dintre aceştia merg până la a cere o relaxare a codurilor vestimentare în general în Japonia, unde costumele business pentru bărbaţi sunt un element cvasi-universal.

 

Distribuie articolul: