Ministrul Nicu Popescu anunță că va participa la reuniunile miniștrilor afacerilor externe ai NATO, organizat la București, România și ai OSCE (Lodz, Polonia). Pe data de 29 și 30 noiembrie, va avea loc reuniunea miniştrilor afacerilor externe din ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice găzduită la Bucureşti, fiind primul eveniment de nivel înalt al NATO într-un stat de pe Flancul Estic după declanșarea războiului brutal al Rusiei împotriva Ucrainei și cu participarea Finlandei și Suediei, în proces de aderare la NATO.
„Participarea țării noastre la ministeriala NATO va avea loc miercuri în cadrul sesiunilor de lucru în format aliați și parteneri, la care au fost invitați – Republica Moldova, Georgia şi Bosnia şi Herţegovina.
În capitala României, voi avea și un program bilateral, fiind primit de președinta interimară a Senatului României, Alina Ștefania Gorghiu, precum și de alți lideri politici de la București.
De asemenea, în perioada 1 – 2 decembrie, voi participa la cea de-a 29-a reuniune anuală a Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), care se va desfășura în orașul Lodz, Polonia, statul care deține președinția în exercițiu a organizației. În cadrul reuniunii, miniștrii de externe ai statelor participante la OSCE vor revizui și evalua situația de securitate, precum și vor discuta despre activitatea organizației în toate domeniile de acțiune.
În cadrul ministerialei, voi susține discursul național în cadrul căruia voi vorbi despre viziunile Republicii Moldova asupra situației regionale. În marja reuniunilor menționate, voi avea peste 15 întrevederi bilaterale cu omologii mei din țările partenere.