Astăzi, după prezentarea ultimelor informații despre starea celor 23 de pacienți infectați cu noul Coronavirus, Ministra Sănătății a venit cu un apel special adresat tuturor mamelor, și în mod special mamei sale.

Viorica Dumbrăveanu, a venit cu un mesaj emoționant, prin care aceasta a dorit să-și responsabilizeze mama. Iată ce i-a transmis aceasta, în cadrul celui  mai recent briefing de presă.

„Pentru că, în ultima perioadă, știu că nu am fost una dintre cele mai exemplare fiice, fac un apel către mame, inclusiv către mama mea. Mama, stai acasă”, a spus ministra.

În dimineața zilei de luni, 16 martie, în R. Moldova erau înregistrate 23 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul COVID-19. Potrivit informațiilor oferite de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, o persoană este în stare extrem de gravă. Totodată, sunt înregistrate focare de infecții locale, între membrii familiei.

Din cel 23 de cazuri de îmbolnăvire, 13 cazuri sunt de import. Altfel spus, pacienții s-au infectat în afara țării. În cazul altor 10 pacienți, ministra Sănătății susține că aceștia s-au infectat pe teritoriul R. Moldova, în urma contactului cu rudele.

Sursa: AGORA

Vezi și: Platformă de susținere a lucrătorilor medicali de la noi în lupta cu COVID-19: „Unii nu mănâncă câte 10 ore sau nu dorm câte 24”