Pediatrul Mihai Stratulat, anterior criticat în repetate rânduri pentru grupul lansat pe Facebook - „Ask a Doctor”, susține că, mai nou, a fost acuzat de către colegii de breaslă de „lipsă de etică și deontologie medicală” după interviul acordat de doctorul Evghenii Komarovskiy pentru Ea.md. „Mare mi-a fost mirarea să aflu că am fost eu acuzat de către unii „colegi de breaslă”, precum că eu sunt în spatele celor spuse, mai că-i șopteam la ureche lui Kamarovskiy ce și cum să spună, căci cine altcineva putea, că doar Stratulat l-a adus pe Kamarovskiy la Chișinău!!! Să vedeți ce comentarii erau acolo, cât pupincurism și fățărnicie în adresa autorului postării, dar și câte zoaie s-au turnat în capul meu! Într-un final, eu sunt cel care sunt învinuit de lipsă de etică și deontologie medicală??? Pentru cei care le este greu sa citească pe afiș vă ajut, Komarovskiy a fost adus la Chișinău de către i-Ticket!!! Eu am fost rugat de către ei să promovez evenimentul și atât! Nu am nicio treaba cu ceea ce a vorbit!”, scrie pediatrul Mihai Stratulat pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, colegii săi de breaslă s-au supărat pe criticile aduse de Komarovskiy pediatrilor din Republica Moldova care stabilesc diagnosticuri greșite, fac bani din vânzarea medicamentelor administrate fără necesitate copiilor și nu țin cont de practicile din toată lumea ce vizează tratarea celor mici. 

„Cel mai tare i-a supărat când s-a spus că ar vrea să facă un seminar cu studenții de la medicină  să-i învețe să fie medici buni și nu medici moldoveni! Sincer, eu care am fost prezent la acest eveniment, am înțeles ce a vrut să spună! Komarovskiy a spus la acel eveniment că nu există medicină moldovenească, ucrainească, rusească sau americană, există medicină bazată pe dovezi! Astfel presupun că asta a avut în vedere…  Dar la noi din păcate lumea este îngustă la minte, iubesc să comenteze fără a fi în cunoștință de cauză…Și când mai văd că comentand despre mine, își aduc aminte de Tatăl meu și mai și vorbesc în numele lui, îmi vine să-i scuip în față!!! Mi-a spus mie Tata: „Ai grijă că dupa moartea mea, mulți își vor arăta fața adevarată și te vor ataca, fie pe din față, fie pe din spate”… Dumnezeu le va aranja pe toate!!!”, a mai scris Stratulat pe Facebook.

Citește și: Îndrăgitul pediatru, Mihai Stratulat, revine pe Facebook. Ask a Doctor își reia activitatea

Prin hopuri…cu Mihai Stratulat – pediatrul care tratează răceala cu…răbdare

Puteți vedea interviul oferit de Evghenii Komarovskiy, la care face referire Mihai Stratulat, accesând acest link:  Doctor Komarovskiy la Chișinău: „Dacă un medic vă spune despre copil că are hipertensiune intracraniană, fugiți de el!”

Distribuie articolul: