Mihaela Berdaga este tânără, frumoasă, inteligentă, sexy și una dintre cele de mai succes bloggerițe de la noi. A câștigat popularitatea pe Instagram, doar pentru că se prezintă exact așa cum este. Are un cont cu peste 170 de mii de urmăritori, știe ce-și dorește, și muncește pentru scopul ei. Influencera povestește despre studiile în Germania, inspirație pe Instagram și ne dezvăluie secretul unei relații fericite.

Mihaela atrage abonații printr-un mod interesant de viață, dar, totodată, și prin personalitatea ei carismatică. A cucerit Instagramul cu naturalitatea fotografiilor și creativitatea video-urilor.

Mihaela este logodnica fotbalistului Veaceslav Zagaevschii, cel care o susține și o ajută în tot. Relația lor este un exemplu, căci a rezistat la distanță timp de mai mulți ani.


Mihaela, cum te-ai descrie doar în trei cuvinte?

Creativă, perseverentă și sensibilă.

Ai o comunitate foarte mare pe rețelele de socializare. Cum ai caracteriza această comunitate ce s-a constituit în jurul tău?

De multe ori am avut ocazia să-mi întâlnesc comunitatea din toate părțile lumii, și un lucru pot spune sigur: în comunitatea mea sunt doar oameni buni si educați. Este o onoare pentru mine să-i întâlnesc pe fiecare în parte. Mă face atât de fericită să-i cuprind și să le mulțumesc că sunt alături de mine și mă susțin pe Social Media.

Ce înseamnă a fi influencer pentru tine?

Pentru mine, un influencer este acel creator de conținut care strânge în jurul lui o comunitate de oameni datorită conținutului pe care îl face. Dar cel mai important lucru este că-și influențează POZITIV urmăritorii, promovând valori și principii etice, utile vieții de zi cu zi. În opinia mea, un influencer nu este acela care promoveaza prostia, violența.

Aproape în fiecare zi ne bucuri cu noi videouri și poze. Cine sau ce este inspirația ta?

De fapt, crearea de conținut necesită o muncă asiduă. Trăim în secolul tehnologiilor și avem acces liber la multe surse de inspirație. Lumea nu se oprește din creat, iar platformele Social Media îi încurajează pe oameni să-și dea frâu liber imaginației și să creeze imposibilul. De multe ori îmi caut inspirația pe Pinterest, Instagram si Tiktok, iar mai apoi încerc să adaptez ideea conform viziunii mele.


Se spune că mereu există loc de mai bine. Tu ce-ai vrea să schimbi în parcursul tău? Există ceva ce-ai fi vrut să faci, dar, din anumite motive, n-ai reușit?

Aș minți dacă aș spune că nu aș dori să schimb nimic. Cu toate acestea, mereu încerc să învăț din greșeli și încerc să le accept. De multe ori eșecul de azi îmi va aduce o nouă oportunitate mâine. După cum spun eu mereu: „Tot ce se face, se face spre bine”.

Ce înseamnă pentru tine succesul?

Cu siguranţă, pentru fiecare dintre noi succesul înseamnă lucruri diferite. După părerea mea, succesul înseamnă atingerea scopurilor pe care o persoană și le stabilește în viață. În fiecare etapă a vieții ne setăm noi obiective, iar când munca noastră aduce rezultate pozitive, atunci ne simțim împliniți și fericiți. 

Cum definești tu fericirea absolută?

Toți cunoaștem noțiunea de „fericire”, toți o simțim, dar e greu să o definim. Pentru mine fericirea este starea de liniște și satisfacție sufletească. Fericirea o găsesc în lucruri mici, dar atât de esențiale vieții, cum ar fi: apusul, o îmbrățișare, o întâlnire cu prietenii, o cină cu familia sau o călătorie.

Cu câțiva ani în urmă, într-un interviu ai spus: „când mă privesc în oglindă văd o fată micuță, cu vise mari și cu o mulțime de scopuri, pe care e nerăbdătoare să le atingă”. Acum, ce vezi când te privești în oglindă?

Dacă nu greșesc acest interviu a fost înainte de a pleca singură într-o țară străină pentru a-mi face studiile. S-au schimbat atât de multe în acești ani. Au fost multe greutăți, lacrimi si dezamăgiri, dar anume ele m-au făcut să mă simt mult mai încrezută în mine astăzi, mai motivată și mai determinată în a atinge scopuri mai mari.

Care este cea mai mare temere a ta?

Temerea mea cea mai mare este singuratatea.

Care este defectul tău cel mai mare?

Probabil sunt multe, dar cred că cel mai mare este autocritica și subaprecierea. De multe ori autocritica funcționează ca un autosabotaj. Dacă din 10 lucruri , 8 le-am făcut corect, eu restul zilei o să mă gândesc la acele 2 lucruri greșite. De multe ori aceste judecăți constant negative și limitative, nu fac altceva decât să-mi producă anxietate și senzația de lipsă de valoare. Încă lucrez la asta, cititul mă ajută, suportul oamenilor dragi, și momentele de meditație individuale.

Din propria ta experiență, care este secretul unei relații puternice și fericite?

O relație puternică e o relație fericită. Recent, am împlinit 6 ani de relație cu prietenul meu, dintre care 3 au fost la distanță. Deseori primesc întrebarea cum am reușit să facem față dorului și greutăților care apar într-o relație la distanță. Noi, în primul rând, ambii am avut acelaș scop în față, și anume să putem rupe distanța dintre noi. El a lăsat egoismul la o parte și m-a susținut să-mi fac studiile peste hotare. Așa cum nu avea posibilitatea legală de a emigra alături de mine, a rămas acasă și s-a axat pe plan profesional exact ca mine. De un an, locuim deja împreună, și vreau să spun că a fost cel mai fericit an pentru mine.

Noi nu ne certăm practic deloc, și totul datorită anumitor principii pe care le-am stabilit din start. În primul rând, relația noastră se bazează pe respect și încredere. Eu am devenit cel mai bun prieten al lui, iar el mereu preferă să-mi  spună adevărul pentru că știe că împreună o să găsim o soluție. De asemenea, ne străduim să nu strigăm ci să discutăm totul cu calm și rațiune. Iar în cazul în care cineva din noi greșește, nu se sfiește să-și ceară scuze, astfel mereu ajungem la un compromis.

Atenția și iubirea contează. Chiar și după 6 ani de relație, noi ne putem opri în mijlocul drumului sau în mijlocul supermarket-ului la cumpărături să ne cuprindem și să ne spunem cât de mult ne iubim și cât de fericiți suntem împreună. După cum am mai spus, fericirea se găsește în lucruri mici, iar aceste sentimente ne amintesc că suntem oameni și ne fac să ne simțim plini de viață.Recent ai fost cerută în căsătorie. Există acest stereotip că după căsătorie, relația se schimbă. Tu ce părere ai?

Eu nu sunt de părerea că o bucată de hârtie ar trebui să schimbe relația. Ne cunoaștem de atât de mult timp și pot să spun că după cerere parcă conexiunea dintre noi a devenit și mai puternică. Cum spune Veaceslav: „Eu trebuie să răspund de acum încolo în fața lui Dumnezeu pentru tine, noi suntem un întreg, un suflet”.

Vă doriți o nuntă mare și gălăgioasă? Sau mai mult una familială?

Ca și fiecare fată îmi doresc ca acest eveniment să fie perfect. Nu-mi doresc o nuntă gălăgioasă, îmi doresc o noapte alături de toți oamenii dragi nouă în care să celebrăm iubirea noastră. Nu va fi o nuntă mare, dar va fi magică.

După părerea ta, care îți este cea mai mare realizare personală?

La momentul dat cred că ar fi absolvirea universității aici în Germania. Sunt mândră de mine că am făcut față tuturor greutăților. Din păcate pot spune că nu am fost pregătită după liceu să vin direct la universitate în Germania. Sistemul de învățământ e diferit, iar nemții când pleacă după liceu la universitate ei au deja cunoștințe în multe domenii de bază, care la noi nu sunt deloc incluse în curriculum. În primul an eram mulți studenți, însă din păcate puțini au luptat până la capăt. În fine, la început a fost greu, a trebuit să depun mult mai mult efort în comparație cu alții, dar într-un final am reușit și încă cu un rezultat destul de bun.

Informații despre frumusețe, sport, haine, machiaj, relație puternică, viața în străinătate, călătorii prin toată lumea, un mod sănătos de viață, munca, inspirația – pe acestea și multe altele le găsești pe profilul de Instagram a Mihaelei. Vei vedea și o cerere în căsătorie de neuitat:

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Michaela Berdaga (@michaelaberdaga)

 

Foto: instagram/ MihaelaBerdaga

Distribuie articolul: